RADOVI U RIBNIKARU BIĆE UNAPRED DOGOVORENI SA RODITELJIMA DECE TE ŠKOLE! Ministar Blagojević: Bez njih se ni korak neće sprovesti

Radovi u OŠ „Vladislav Ribnikar“ biće rezultat dogovora s roditeljima dece te škole, rekao je Marko Blagojević, ministar za javna ulaganja.

– Projekat i dinamika realizacije će biti predmet razgovora u danima koji slede i budite sigurni da nijedan korak neće biti preduzet a da prethodno nije postignut dogovor o tome šta će da se radi i kako.

Podsetimo, Kurir je juče objavio da je Grad Beograd izdao dozvolu za rekonstrukciju Osnovne škole „Vladislav Ribnikar“ na osnovu zvaničnog zahteva Radne grupe Vlade Srbije, a po molbi roditelja osnovaca u čijoj školi je trinestogodišnji dečak počinio masakr 3. maja.

– Dozvola za rekonstrukciju izdata je pre tri dana, na osnovu već postojećeg projekta obnove OŠ „Vladislav Ribnikar“, koji je urađen pre nekoliko godina, ali koji nikako nije dolazio na red za realiziciju, čekala su se sredstva za obnovu. Projekat je u Ministarstvu za javna ulaganja i zahvaljujući njegovom postojanju Grad Beograd je tako brzo mogao da izda dozvolu za rekonstrukciju – rekao je naš izvor.

Još zvanično nije odlučeno kako će teći rekonstrukcija škole.

Jedna od opcija koja se pominjala u javnosti je da ceo blok u kome je trinaestogodišnji učenik ubio devetoro dece i čuvara bude zatvoren. Takođe, bilo je i zahteva da kabinet za istoriju, u kom je u momentu masakra bilo VII/2, odeljenje u koje ide i sam dečak koji je ubio desetoro, bude memorijalna soba. Ili će se, možda, odlučiti za neku treću opciju. Za sada se ne čini da će kompletna škola, odnosno đaci biti izmešteni zauvek na neku drugu lokaciju, što je takođe, bio jedan od predloga nekih roditelja.

– Raniji planovi za rekonstrukciju „Ribnikara“ podrazumevali su da đaci te osnovne škole tokom obnove nastavu pohađaju u Gimnaziji „Sveti Sava“. Takođe, u planu je bila i rekonstrukcija gimnazije, ali se ni to do sada nije ostavrilo jer se čelano na sredstva. Raniji planovi su podrazumevali da po okončanju rekonstrukcije „Ribnikara“ usledi obnova gimnazije, a da za vreme nje gimnazijalci nastavu imaju u „Ribnikaru“. Nakon tragedije sve se menja i čeka se odluka Radne grupe, u kojoj su premijerka i njen kabinet, predstavnici ministarstava zdravlja i prosvete, saveta roditelja škole i roditelja ubijene dece – objašnjava naš izvor.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare