KANCELARIJA ZA KIM: Natpisi „UČK“ osvanuli na dečjem igralištu u Ugljaru 

U selu Ugljare kod Kosova Polja, na dečjem igralištu koje je prošle godine obnovila Kancelarija za Kosovo Metohiju, osvanuli su natpisi „UČK“.

Kako se navodi u saopštenju Kancelarije za KiM, to je najstrašniji i najbesramniji vid pretnje, koji se ne sme tolerisati ni u jednom civilizovanom društvu.

„Samo kukavice i podlaci najgore vrste urezuju preteće političke poruke na dečjem mobilijaru, i ovom prilikom jasno i nedvosmisleno poručujemo da nikome neće biti dozvoljeno da ugrožava bezbednost dece na КiM, bilo da su ona srpske ili neke druge nacionalnosti“, poručili su iz Kancelarije za KiM.

Navode da je „šovinistička politika“ kosovskog premijera Aljbina Кurtija počela da odjekuje i na dečjim igralištima, te da „samo onaj ko se pravi nevešt može da negira direktnu vezu između njegove politike terora i pretnji srpskoj deci“.

„Srbi u Ugljaru godinama žive u negostoljubivom okruženju, i upravo je odnos prema njima najbolji pokazatelj ekstremne netolerantnosti društva koje gradi Aljbin Кurti sa svojim ideološkim istomišljenicima“, ističe se u saopštenju.

Dodaje se da Srbi u Ugljaru nisu sami, i da odgovornost za krhko stanje na terenu snosi međunarodna zajednica.

„Ako neko misli da su Srbi u Ugljaru laka meta, neka razmisli dva puta, jer oni nisu ni sami ni bespomoćni i to bi trebalo posebno da znaju predstavnici međunarodne zajednice, koji snose punu odgovornost za veoma krhko stanje na terenu“, naglasili su iz Kancelarije za KiM.

Podsetili su da je pre samo nekoliko dana u blizini škole u Ugljaru pucano na decu, što, kako navode, potvrđuje da pretnja Srbima u tom selu nije izmišljena ili preuveličana, već da je i te kako sveprisutna i da zahteva hitnu reakciju kako bi ljudima tamo bilo omogućeno da žive normalnim životom, a deci da rastu bez straha.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare