Jokić i dalje ne zna s kim će za titulu NBA lige: Boston preživeo „metlu“, Majami bez recepta za Tejtuma 

Košarkaši Bostona uspeli su da se zadrže u finalnoj seriji Istočne konferencije i da u gostima savladaju Majami sa 116:99, te se tako spasu „metle“ i smanje na 3:1.

Nikola Jokić i njegov denver još uvek ne znaju konačno ime protivnika u borbi za prsten, a za to se potrudio Boston koji je konačno došao do vazduha i prilično ubedljivo slavio na Floridi.

Seltiksi su, i pored slavlje, imali strahovi da će završiti misiju već u četvrtom susretu. Nije dobro krenulo po njih, više su bili u minusu nego što su uspevali da dođu do daha.

Džejson Tejtum, glavna čigra gostiju, nije odustajao, konstantno je bio prisutan u priči svoje ekipe i pokušavao je da svoju ekipu izvede na površinu.

Posle klackalice rezultatske koja se dešava u drugoj četvrtini, treća deonica je već bila u korist Bostona koji je uspeo da prevagne i da preuzme kontrolu nad susretom.

Očekivao se odgovor Džimija Batlera sa druge strane koji je došao, ali nedovoljno da se uhvati priključak u ovom susretu, tako da će se serija ponovo preseliti u Boston.

Upravo je pomenuti Tejtum zaslužan za to uz titulu najboljeg strelca susreta sa 33 poena uz 11 skokova i sedam asistencija.

Njega je ispratio Džejlen Braun sa 17 poena uz po četiri uhvaćene lopte i kompletirana dodavanja, a dobru partiju je pružio i Kejleb Martin sa ubačenim poenom manje.

Sa druge strane, Batler je nastavio sa efikasnošću, ali ga ovog puta nije toliko slušao šut izgre, već je većinu svog učinka od 29 poena ubacio preko slobodnih bacanja (10/12).

Na kraju, uz devet skokova i pet asistencija je bio najbolji u svojim redovima, ali će sada morati i da završi posao koji je stao u radovima.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare