BILO JE ZNAKOVA DA KOSTA K. IMA POREMEĆAJ LIČNOSTI Stručnjaci o otvorenom pismu majke ubijene Eme K. 

Psiholozi su saglasni da su znaci da Kosta K. ima poremećaj ličnosti sigurno postojali.

Kako za naš list navodi školski psiholog Marija Milenković, pitanje je samo da li je „neko želeo da vidi“ da Kosta ima neke probleme. 

– I škola i roditelji su to mogli da primete. Ako se on nije davao u odnosu sa drugom decom, ukoliko je postojala neka inferiorna crta ličnosti, moralo je biti i reakcije. Svakako da su roditelji ti koji su morali prvi da reaguju na pokazatelje… Sigurna sam da postoji neka dokumentacija koja govori razlog zbog čega je Kosta promenio odeljenje i koja prati ovaj slučaj. Inspekcija svakako treba da utvrdi sve detalje – navodi Milenkovićeva.

I profesor kliničke psihologije dr Radomir Čolaković objašnjava da je neverovatno da niko nije primetio nešto sumnjivo u Kostinom ponašanju.

– Trideset i osam godina radim sa ljudima i ne mogu da verujem da psiholog i pedagog škole nisu primetili da sa Kostom nešto nije u redu. Primećujem da moje kolege mnogo govore o teoriji, a vrlo malo o praksi. To što je Kosta spavao u fotelji, a ne u krevetu, možda govori da je bio zavisnik od televizije i kompjutera, i kada je to primećeno, neko je morao da reaguje. Jednostavno, postoje indikatori da neko ima poremećaj ličnosti, i da bi se taj poremećaj uočio, ne mora da se bude psiholog ni psihijatar – kaže dr Čolaković. 

Podsetimo, majka Eme K. devoj~ice ubijene u masakru 3. maja u OŠ „Vladislav Ribnikar“ na Vračaru, i supruga čuvenog odbojkaša Dragana Kobiljskog, potresnim rečima obratila se roditeljima dečaka Koste K. (13), koji je usmrtio njihovu ćerku i Eminih još osam školskih drugova, kao i domara škole. U pismu naslovljenom „Roditeljima nelečenog dečaka“ ona iznosi niz do sada nepoznatih detalja o životu dece iz odeljenja VII/2 pre masakra. 

Pismo u celosti pročitajte OVDE.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare