Upozorenje za Beograđane: Sklonite automobile sa ovih lokacija zbog redovne odbrane od poplava

Nakon uvođenja redovne odbrane od poplava na potezu od Kule Nebojša do Bastiona Svetog Jakova, Sekretarijat za poslove odbrane, vanrednih situacija i koordinaciju apelovao je na građane da izmeste svoja parkirana vozila iz te zone.

„Apelujemo na građane da izmeste svoja vozila i da ih ne parkiraju u ovoj zoni u cilju preventivnih aktivnosti, da bi se omogućio nesmetan rad ekipama vodoprivrednih preduzeća. Napominjemo da je ova pojava uobičajena za ovaj deo grada i da se ovakva situacija na tom delu akvatorijuma Dunava dešava učestalije nego na ostalim delovima obale s obzirom na to da se radi o najnižoj tački Beograda. Prema prognozama svih relevantnih institucija, nema opasnosti od izlivanja reke“, navodi se u saopštenju koje prenosi BEOINFO.

Gradski štab za vanredne situacije na teritoriji grada Beograda i ekipe vodoprivrednih preduzeća konstantno prate situaciju na terenu, a građani će blagovremeno biti obavešteni o novim informacijama, dodaje se u saopštenju.

Na osnovu Opšteg plana za odbranu od poplava i zbog izmerenog vodostaja na merodavnom mernom mestu u petak, 19. maja 2023. godine, preduzeće JVP „Srbijavode“ donelo je Naredbu o uvođenju redovne odbrane od poplava na vodnoj jedinici Beograda – desni nasip i obaloutvrda uz Dunav od Kule Nebojša do Bastiona Svetog Jakova, u dužini od 0,34 km.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare