ŠKALJARCU PROMENJEN LIČNI OPIS: Svedoku saradniku u postupku za ubistvo Roganovića i dalje ugrožena bezbednost

Zbog ugrožene bezbednosti krajem marta promenjen je fizički izgled članu škaljarskog kriminalnog klana M. Đ., svedoku saradniku u postupku za ubistvo Novljanina Šćepana Roganovića.

To je u juče, u sudnici, saopštila sutkinja Višeg suda u Podgorici Vesna Kovačević, pred kojom višečlana kriminalna grupa odgovara za ubistvo Roganovića 31. februara 2020. na Kanli kuli u Herceg Novom.

Sutkinja Kovačević kazala je da je sud obavešten da je M. Đ. u programu za zaštitu svedoka, a pojasnila je da je dopisom obaveštena da je od 27. marta 2023. godine došlo do promena u fizičkom izgledu:

”I da mu je ugrožena bezbednost”.

Ona je predložila da se M. Đ. sasluša pod pseudonimom i sa zaštićenim glasom i izgledom.

Suđenje za ubistvo Roganovića juče je odgođeno zbog nedolaska okrivljenog Dina Ibrahimovića na glavni pretres.

Kovačević je u sudnici saopštila da je Ibrahimovićev branilac, advokat Damir Lekić, dostavio sudu zahtev da se suđenje odloži, navodeći u dopisu da je njegov branjenik lošeg zdravstvenog stanja.

”Advokat Lekić je priložio sudu medicinsku dokumentaciju JZU Opšte bolnice u Baru, sa laboratorijskim nalazima, gde se navodi da ima virus kovid 19. Prethodni put, kada se okrivljeni Ibrahimović nije pojavio na suđenju, sud mu je odredio pritvor. On je istog dana dostavio sudu izveštaj ljekara specijaliste da ima koronavirus. Ovo je neobično da je drugi put u tri meseca ponovo bolestan od virusa kovid-19. Radi se o istom lekaru koji je i prvi put napisao izvještaj”, kazala je ona.

Objasnila je da će sud preko Instituta za javno zdravlje proveriti da li je Ibrahimović upisan u njihovoj evidenciji kao pozitivan na koronavirus, ali i da će od barske Opšte bolnice tražiti podatak da li je zaveden izveštaj lekara dostavljen sudu.

Punomoćnica porodice pokojnog Roganovića, advokatica Maja Turković, negodovala je zbog još jednog odgađanja suđenja.

”Porodica Roganović je uznemirena, jer se ovaj predmet tri godine ne pomera sa mrtve tačke. Ovo je očigledno da optuženi Ibrahimović konstantno opstruira, a činjenica je da se na svirep način ubijen mladi čovek. Sve ovo jasno ukazuje na zloupotrebu”, kazala je Turković, prenosi Kurir.

Sudija je navela da jedino što može sud da uradi je da proveri izveštaj lekara specijaliste.

Za ubistvo Roganovića optuženi su Ibrahimović, Krsto Vujić, Mili Bajramović, Miloš Komar, Dino Ibrahimović i Igor Glavaš. Direktnim izvršiocem označen je Bajramović. On je u bekstvu, kao i Vujić, optuženi organizator te kriminalne grupe.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare