VAŽNO OBAVEŠTENJE ZA BEOGRAĐANE! Kreće suzbijanje komaraca, evo ko najviše treba da obrati pažnju!

Sektor ekologije i unapređenja životne sredine JKP „Gradska čistoća“ danas će  uređajima sa zemlje sprovoditi akciju suzbijanja odraslih jedinki komaraca na teritoriji grada Beograda.

Od 18.00 časova do ponoći, ekipe „Čistoće“ vršiće tretman suzbijanja odraslih jedinki komaraca, na sledećim lokacijama: Ada Ciganlija, Makiš, Grocka, Brestovik, Nasip od 45 Bloka ka Ostružničkom mostu i Surčinsko polje, Nasip Progar, Boljevci, Jakovo, Vinča, Ritopek.

Preparat koji ekipe JKP „Gradska čistoća“ koriste za tretman termalnog zamagljivanja odraslih jedinki komaraca sa zemlje registrovan je od strane Ministarstva za zaštitu životne sredine i upisan u Privremenu listu biocidnih proizvoda, što znači da građani nisu u opasnosti zbog upotrebe preparata, te da nema razloga za strah, piše Republika.

Apeluje se na sugrađane da ekipama koje izvode tretmane suzbijanja komaraca omoguće nesmetan rad, a na pčelare da preduzmu potrebne mere kako bi zaštitili pčele tokom sprovođenja akcija na lokacijama gde se obavlja suzbijanje komaraca.
 

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare