ŠTA CRVENA ZVEZDA DOBIJA SA BARAKOM BAHAROM: Za svaki vredan rezultat biće DOBRO NAGRAĐEN! Ne sme da pogreši sa pojačanjima!

Crvena zvezda danas je i zvanično potpisala ugovor sa Barakom Baharom, izraelskim fudbalskim stručnjakom koji dolazi iz Makabija iz Haife.

Barak Bahar
foto: www.crvenazvezdafk.com

Barak Bahar nije zvučno fudbalsko ime, niti dolazi iz zemlje koja bi mogla da se pohvali nekim vrhunskim rezultatima u klupskim i reprezentativnim takmičenjima. Međutim, Barak Bahar svakako je top trener, što bi se žargonski reklo.

Zašto? U svetu fudbala najbolje se govori jezikom argumenata, odnosno rezultata i osvojenih trofeja. A, to je ono, što Barak Bahar zna da radi. U Crvenoj zvezdi tvrde da su napravili dobar potez, time što su za šefa struke postavili trenera koji je moderan i koji je u usponu. Pobeđivao je Inter i Juventus, iz kvalifikacija izbacivao Olimpijakos i upravo svoj sadašnjiklub Crvenu zvezdu.

Barak Bahar
foto: JACK GUEZ / AFP / Profimedia

Barak Bahar je trener koji iza sebe ima 10 osvojenih trofeja, po tri puta je bio prvak Izraela vodeći Hapoel Ber Ševu i Makabi Haifu. Iza sebe ima grupnu fazu Lige šampiona i Lige Evrope. Ono što posebno cene na Marakani jeste da Barak Bahar forsira moderan, brz i napadački fudbal, da nije ziheraš i trener koji forsira „čekalice“ i „bunker“ varijante.

Prema pisanju izraelskih medija, konkretno portala „One“, Barak Bahar imaće tri puta veća primanja u Crvenoj zvezdi, nego što je imao u Makabiju iz Haife. Prema određenim bonusima i premijama Izraelac bi u Beogradu po sezoni mogao da zaradi 1.300.000, a možda i 1.500.000 evra.

Barak Bahar
foto: www.crvenazvezdafk.com

Barak Bahar u Crvenu zvezdu dovodi i ceo stručni štab, pa zajedno sa njim dolaze pomoćni trener Gaj Sarfati, analitičar Adam David, trener golmana Gaj Vajzinger i mentalni trener Deni Inbar.

Tokom zime sa Crvenom zvezdom bili su povezivani treneri zvučnijih imena poput Euzebija di Frančeska, Paola Souze, Vićenca Montele, Klaudija Ranijerija… Klub je poverenje dao Baraku Baharu. Sada predstoji da zajedničkim snagama naprave strategiju za Ligu šampiona i sledeću sezonu, da vide ko ostaje, a ko može da ide i ono što je najvažnije, ko će doći na Marakanu.

Crvena zvezda već ima dvojicu potpisanih fudbalera Pitera Olajinku i Marka Stamenića. Kako je generalni direktor Zvezdan Terzić otkrio Kuriru, biće još četiri do pet dolazaka na Marakanu, pošto Crvenu zvezdu u elitnom UEFA takmičenju čekaju „monstrumi od 800 miliona evra“. Sigurno je da je pred navijačima najtrofejnijeg srpskog kluba jedno zanimljivo leto.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare