Poljoprivrednici odblokirali saobraćaj u Pančevu

Poljoprivrednici iz Pančeva, koji su u četvrtak započeli blokadu traktorima oba puta za Beograd, popodne su u potpunosti omogućili odvijanje saobraćaja.

Marko Bojtar iz Udruženja poljoprivrednika Dolovački paori kaže za Tanjug da je blokada prekinuta dok se ne završi skup SNS u Pančevu, koji je počeo nešto pre 18 časova.

Kako je rekao, poljoprivrednici će razmotriti naredne poteze, ali pretpostavlja se da će putevi od Pančeva ka Beogradu biti prohodni i u toku noći, s obzirom da će sutra u Vladi Srbije biti nastavljeni pregovori sa poljoprivrednicima.

Sastanak je zakazan sutra u devet sati, podsetio je Bojtar.

U Pančevu protestuju pretežno ratari jer su nezadovoljni što se jučerašnjim odlukama Vlade Srbije izašlo u susret samo mlekarima, dok zahtevi ratara nisu ispunjeni.

Vlada Srbije usvojila je u četvrtak više izmenjenih uredbi koje se odnose na poljoprivredu, a tiču se povećanja subvencija po grlu za priplodne mlečne krave i povećanja prelevmana i premija za mleko.

Prelevmani za sireve i ostale proizvode biće povećani na 300 dinara, ali i uvedeni prelevmani na evaporisano mleko u iznosu od 300 dinara, a podižu se subvencije po grlu za priplodne mlečne krave i to sa 30.000 na 40.000 dinara, dok će premije za mleko biti povećane sa 15 na 19 dinara po litru u drugom, trećem i četvrtom kvartalu ove godine.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare