Na veštačenju kalašnjikov iz kog je Uroš B. iz okoline Mladenovca ubio 8 osoba i ranio 14

Puška kalašnjikov Ak47 za koju se sumnja da je iz nje pucao Uroš B. iz okoline Mladenovca u večeri kada je počinio masakr u selu Dubona i Malo Orašje, a koja je nađena u petak u selu Šepšin, kako navodi sagovornik iz istrage, na veštačenju je.

Kalašnjikov je nađen u večernjim satima, a u njemu je bilo 11 metaka i jedan zglavljen u cevi.

Podsetimo, on je u dva sela napravio masakr kakav Srbija ne pamti. Pucao je iz automaske puške dok se vozio očevim „mercedesom“ i tada ubio 8 osoba i ranio 14.

Sela Malo Orašje i Dubona zavijeni su u crno.

Uhapšen je nakon osam sati, a na saslušanju u tužilaštvu priznao je krivično delo. Nezvanično, rekao je da je želeo da „zaplaši ljude jer su ga poslednjih dana ismejavali kao i njegovu porodicu“. Na saslušanju je rekao da je „o zločinu u školu gledao na vestima, ali da mu to nie bilo okidač“.

Policija je u selu Šepšin našla automobila „mercedes“ za koji se sumnja da je Uroš koristio u masakru. On je bio sakriven na oko kilometar od glavnog puta.

– U njemu su nađena tri prazna okvira od automatske puške. Nekoliko ručno pravljenih bombi, dosta municija i pištolji. Automobil je u vlasništvu njegovog oca i poslat je na veštačenje- kaže naš sagovornik blizak istrazi.

Put krvavog pira

Uroš je masakr započeo u selu Malo Orajšje. Tamo je ubio – Marka M. (18), Aleksandara M. (18), N. M. (15), Lazara M. (20) i Nemanju S. (21). Oni su proslavljali rođenje deteta Nemanjine sestre.

Nakon toga seo je u „mercedes“ i nastavio da seje smrt.

U selu Dobona ubio je policajca Milana P. , njegovu sestru Kristinu P. i Dalibora T.

Zatim se dao u beg. Otarasio se puške i automobila. Nezvanično, kola je zatim uzeo od taksiste i pobegao kod ujaka u selo nadomak Kragujevca.

Nezvanično, veštinu pucanja kako je sam rekao stekao je vežbom na otvorenom.

Motiv za pucanje mu je bio taj što su ga , prema njegovim rečima, ljudi nazivali pogrdnim imenima i često njega i njegovu porodicu ogovarali.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare