RUSI BROJE SITNO! Vagnerovci tvrde: Još samo 742 metra do zauzimanja Bahmuta, a Zelenski obećava da će vratiti svaki deo Ukrajine

Pripadnik Vagnerove grupe rekao je da je Bahmut praktično pod kontrolom ruskih snaga i da je do ulaza u grad ostalo još oko 740 metara.

Kako tvrdi, naselje oko škole, odnosno Nastavno-pedagoškog zavoda, zauzeto.

„Ako se ide dijagonalno putem od te zgrade, do izlaza iz grada ima 742 metra“, rekao je on.

Izvor RIA Novosti tvrdi da ukrajinske trupe pružaju žestok otpor i sprovode intenzivno artiljerijsko granatiranje ruskih položaja.

Na drugoj strani ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski obećao je u sredu da će vratiti svaki deo teritorije koji je Rusija oduzela Ukrajini, pošto su njegovi vojnici na frontu ostvarili teritorijalne prednosti u Bahmutu.

Nećemo ostaviti neprijatelju nijedan komad naše zemlje – tiranija nigde neće vladati“, rekao je Zelenski u svom noćnom video obraćanju.

„Moramo vratiti slobodu, bezbednost i Evropu celoj ukrajinskoj zemlji“, dodao je on.

Njegove izjave usledile su nekoliko sati nakon što su ukrajinske trupe, koje su učestvovale u teškim borbama za kontrolu nad istočnim regionom Donjecka, rekle da su potisnule ruske trupe do dva kilometra na nekim mestima u blizini Bahmuta.

Ukrajina, Bahmut
foto: Youtube Printscreen/Reuters

„Tamo sprovodimo efikasne kontranapade“, rekao je u sredu uveče na Telegramu Oleksandr Sirski, komandant kopnenih snaga Ukrajine.

Sirski je rekao da su jedinice ruske plaćeničke grupe Vagner u pojedinim delovima zamenjene jedinicama regularne ruske armije. Ove slabije obučene jedinice su sada poražene, rekao je komandant. Ali je dodao:

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare