Ponovo odloženo suđenje Nišlijki čije je dete (3) preminulo zbog opekotina

Drugi put zaredom u Osnovnom sudu u Nišu odloženo je suđenje Tamari S. (32) iz Niša čiji je trogogdišnji sin G.S preminulo od opekotina vrelom vodom 28. januara prošle godine. Prethodno ročište je odloženo jer se majka, otac dečaka i advokati nisu pojavili u sudnici, a današnje je odloženo jer okrivljenoj nije na vreme uručen optužni predlog.

Tužilaštvo je bilo mišljenja da ima uslova za održavanje glavnog pretresa bez obzira što je Tamari S. tek danas predat optužni predlog, uz obrazloženje da je do sada imala vreme da se pripremi za odbranu, ali je stav suda bio da ročište ipak bude odloženo kako se ne bi povredilo pravo okrivljene na odbranu.

Pred sudom se danas ponovo nije pojavio otac dečaka Goran S., koji je u ovo sudskom sporu oštećeni, a majka dečaka kazala je da se on nalazi na izdržavanju trogodišnje zatvorske kazne u Kazneno-popravnom zavodu u Nišu.

Tamara S. (32) uhapšena je nakon što je dečak preminuo usled opekotina na čak 90 odsto tela. Okolnosti pod kojima je dete zadobilo opekotine tek treba da budu utvrđene na sudu, pošto su i okrivljena i njena majka o tome u tužilaštvu dale oprečne izjave.

Baka D.T. je prvo ispričala da je dečak zadobio opekotine tako što je sam skinuo odeću i odvrnuo vodu na tušu, dok je ona oblačila petogodišnju unuku, a Tamara S. hranila šestomesečnu bebu.

Međutim, D.T. je kasnije promenila iskaz i rekla da u momentu kada se dečak opekao, ni ona ni majka dečaka Tamara S. (32) nisu bile u stanu u već je sa dečakom navodno bila samo njena mlađa ćerka koja ima 11 godina.

Navodno je i jedanaestogodišnja devojčica potvrdila da je kupala dečaka kada je on slučajno povukao vruću vodu i slučajno se opario, zadobivši na taj način opekotine na celom telu.

Umesto da ga odvede kod lekara, majka je dečaka mazala kremama koje je kupila u apoteci, a Hitnu pomoć je pozvala tek tokom noći kada je videla da dečak ne diše. Ekipa Hitne pomoći, na žalost, mogla je samo da konstatuje smrt nesrećnog deteta.

Tamara S. je nakon toga uhapšena i okrivljena za zapuštanje i zlostavljanje maloletnog lica, nepružanje pomoći i kršenje porodičnih obaveza. Njena majka D.T. sumnjiči se za nepružanje pomoći. a krivična prijava protiv nje biće podneta u redovnom postupku.

Majka je u martu prošle godine puštena da se brani sa slobode, a ukoliko se pravosnažno dokaže njena krivica može biti kažnjena sa najviše tri godine zatvora.

Novo ročište u sudskom sporu protiv Tamare S. zakazano je za 18. jul.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare