DODIK STIŽE KOD PUTINA! Predsednik Srpske donosi neprocenjiv poklon ruskom lideru, evo o čemu će razgovarati!

Šef Predstavništva Republike Srpske u Rusiji Duško Perović rekao je da će predsednik Srpske Milorad Dodik 23. maja u Moskvi razgovarati sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom o nastavku i razvijanju ekonomske saradnje, o Dejtonskom sporazumu i pritiscima na Republiku Srpsku

– To su neke stvari o kojima Dodik u prijateljskom duhu želi da informiše Vladimira Putina s obzirom na to da odavno imaju lepu komunikaciju – rekao je Perović, prenela je Srna. 

On je rekao da bi Dodik, u zavisnosti od protokola posete Rusiji, trebalo da Putinu uruči Orden Republike Srpske na ogrlici kojim ga je početkom ove godine odlikovao uoči obeležavanja Dana Republike – 9. januara. Dodik je tada na svečanosti dodele odlikovanja u Banjaluci istakao da je Putin zaslužan za razvoj i učvršćivanje saradnje, te političkih i prijateljskih odnosa Srpske i Rusije.

– Ima zasluga i u oblasti javnih delatnosti kojima se doprinosi obostranom političkom, ekonomskom, društvenom i privrednom rastu i razvoju – rekao je tada Dodik, podseća agencija.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare