ŽOFRE: Stalo nam je do Srbije, EU razume da je ovo trenutak bola, deca mojih prijatelja idu u tu školu

BEOGRAD – Ambasador Evropske unije (EU) i šef Delegacije EU u Srbiji Emanuele Žofre rekao je danas da su tragedije koje su se dogodile prethodnih nekoliko dana potresle i Delegaciju EU i njega lično i poručio da je „EU sa Srbijom i razume da je ovo trenutak bola.

„Ovo utiče na sve nas u Delegaciji, deca nekih mojih prijatelja su pohađala tu školu, imam prijatelje čija deca pohađaju tu školu. Mislim da su svi u Briselu i državama članicama osetili bol“, rekao je Žofre za RTS.

On je potvrdio na odluku Delegacije EU da, povodom tragadija koje su zadesile Srbiju, otkaže događaje planirane povodom obeležavanja Dana pobede u Drugom svetskom ratu i Dana Evopre 9. maja.

Žofre je podsetio da se 9. maj slavi kao Dan Evrope jer je tog dana francuska dioplomatija objavila plan za stvaranje Evropske zajednice uglja i čelika, iz koje je proistekla Evropska unija.

Podsetivši da je, između ostalog, u Srbiji podvodom Dana Evrope bio planiran koncert nemačkog benda Alphavill, Žiofre je naglasio da „sada nije trenutak za to“, pa je nastup odložen.

Žofre je rekao da je za sutra u 11 sati na Kalemegdanu planiran prigodan događaj. Povodom kampanje EU „Stalo nam je, bolji smo zajedno“ Žofre je naveo kako se iza svega nalazi želja da se Srbija priključi Evropskoj uniji zato što joj je stalo do Srbije.

„Stalo nam je do poljoprivrednika, inovatora, malih i srednjih preduzeća. U celosti nam je stalo do Srbije“, poručio je Žiofre.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare