Železnička stanica „Vukov spomenik“ ipak se ne zatvara sutra: Poznato koliko će još biti otvorena

Železnička stanica „Vukov spomenik“ neće sutra biti zatvorena za prijem i otpremu putnika, zbog radova na zameni velikih tunelskih pokretnih stepenica, saopšteno je iz Infrastrukture železnice Srbije.

„Iako je prethodno bilo najavljeno da će stanica zbog ovih radova biti zatvorena za putnike od 9. maja, procenjeno je da tokom pripremnih aktivnosti ‘Vukov spomenik’ može da bude otvoren, jer bezbednost putnika, železničara i izvođača radova neće biti ugrožena“, navodi se u saopštenju, koje prenosi RTS, a piše Telegtaf.

„Infrastruktura železnice Srbije“ će o zatvaranju stanice za prijem i otpremu putnika, u saradnji sa izvođačima radova, blagovremeno obavestiti javnost.

Kako se dodaje, procena je da će stanica „Vukov spomenik“ biti otvorena i u narednih oko 45 dana, u skladu sa dinamikom realizacije ovog projekta.

Na ovoj stanici predviđena je zamena tri velika tunelska eskalatora, koja obuhvata najpre demontažu i uklanjanje postojećih eskalatora sa opremom za upravljanje i komandovanje, a zatim i postavljanje novih pokretnih stepenica sa savremenom pratećom opremom.

Pokretne stepenice duge su oko 65 metara i spuštaju se do koloseka i perona 40 metara ispod zemlje. Svaki od tri eskalatora težine je po 150 tona, a demontirani delovi i oprema, kao i nove pokretne stepenice transportovaće se kroz tunelske cevi, kako stanica ne bi bila oštećena.

Zbog obimnog i složenog posla, očekuje se da radovi na zameni tri velika tunelska eskalatora u stanici „Vukov spomenik“ traju 72 nedelje, navode iz „Infrastrukture železnice Srbije“.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare