UŽIVO, PARTIZAN – REAL: Druga „meč lopta“ za crno-bele, ovu šansu ne bi smeli da propuste!

Košarkaši Partizana od 20.30 časova igraju četvrtu utakmicu četvrtfinala Evrolige protiv Real Madrida.

To će biti druga prilika da srpski predstavnik obezbedi igranje plej-ofa, pošto je rezultat posle tri meča 2:1.

Niko u crno-belom taboru, niko od navijača ne želi povratak u Madrid ni eventualnu majstoricu i zato će Madriđani biti napadnuti svim raspoloživim sredstvima.

Utakmica će početi minutom ćutanja zbog tragedije koja se dogodila u sredu u Beogradu, navijači će na prepune tribine „Štark Arene“ poneti po cvet, a organizovanog navijanja u prvom poluvremenu neće biti. Partizan će ovu utakmicu igrati u kompletno crnoj opremi.

Kada je reč o sastavima dva tima, za razliku od prethodne utakmice, trener Željko Obradović moći će da računa i na Matijasa Lesora, ubedljivo najboljeg visokog igrača Partizana, dok će u timu Reala biti Gabrijel Dek.

Povratak Francuza u reket biće od krucijalnog značaja jer su svi imali prilike da vide šta radi Edi Tavares. Čovek je toliko dominantan da je bekovima Reala dovoljno samo da bace visoku loptu u srce reketa.

U odsustvu Lesora i s rovitim Koprivicom, Partizan nema centra koji može da mu parira u odbrani. Ali večeras će biti mnogo drugačija situacija i crno-beli to moraju da iskoriste. Bili su nadomak senzacije da oslabljeni, s prilično kraćom klupom počiste najtrofejniji klub Evrope. Ali trojka Vilijams-Gosa utišala je Arenu…

Ima još jedna stvar koja ide naruku crno-belima, a to je da se niko u istoriji Evrolige nije oporavio i plasirao u narednu rundu, a da je prethodno imao skor 0-2. Valjda će se tradicija nastaviti.

– Pokazali smo da možemo da odigramo na visokom nivou i bez dva lidera u timu. Večeras ćemo imati jednog od njih u timu tako da će sigurno biti mnogo lakše, bićemo ozbiljniji za ovu utakmicu – kaže Alen Smailagić, koji je vodio bitku s gorostasom iz Reala koliko je mogao.

– Jako je teško, nismo imali mnogo vremena za odmor i za pripremu. Biće nekih malih izmena. Borićemo se, pružićemo navijačima dobru utakmicu – dodao je on.

Činjenica je da Partizanu više nedostaju Kevin Panter i Matijas Lesor, nego Realu Gabrijel Dek i Geršon Jabusele. Trener gostiju Hesus Čus Mateo ima dublju klupu, pa mu je lakše da nadomesti dvojicu suspendovanih.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare