RUSIJA OPTUŽILA VAŠINGTON DA STOJI IZA NAPADA DRONOVIMA NA KREMLJ! Stiglo i upozorenje iz Moskve! KLJUČA IZMEĐU 2 VELIKE SILE

Ruske vlasti optužile su Vašington da stoji iza napada dronovima na Kremlj koji je prema njihovim tvrdnjama imao za cilj ubistvopredsednika Vladimira Putina.

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov je rekao da Vašington treba da bude svestan da Rusija zna da bira mete, a da Ukrajina samo sprovodi planove SAD, prenosi Rojters.

– Veoma je važno da Vašington shvati da mi to znamo i da bude svestan koliko je opasno tako direktna umešanost u sukob – upozorio je Peskov.

Istakao je da Moskva zna da Kijev i sredstva i mete za napade bira po naređenju Vašingtona.

– Pokušaji demanta u Kijevu i Vašingtonu apsolutno su smešni – poručio je Peskov, a prenosi Tas.

Peskov navodi da je nakon napada radno okruženje u Kremlju normalno i da svi rade, a naglasio je da ruski predsednik ostaje miran u teškim situacijama što je bio slučaj i prilikom napada na Kremlj.

Peskov je naveo da ruski istražni komitet i druge agencije trenutno istražuju ukrajinski napad dronom na Kremlj, ali je istakao da podaci ruskih specijalnih službi ukazuju na činjenicu da je Ukrajina bila umešana u pokušaj napada na Kremlj.

OGLASILA SE BELA KUĆA

Tvrdnje ruskih vlasti da Sjedinjene Američke Države stoje iza napada dronom na Kremlj su lažne, izjavio je portparol Bele kuće za nacionalnu bezbednost Džon Kirbi.

 SAD ne ohrabruju niti omogućavaju Ukrajini da napadne van svojih granica – rekao je Kirbi za američki TV kanal MSNBC.

– Napad zahteva veoma temeljnu i brzu istragu. O tome se brinu istražni komitet i druge službe. Ne mogu da vam kažem kad treba očekivati rezultate. To zavisi od njih – rekao je Peskov.

Istakao je da su mere bezbednosti u Kremlju već pojačane, ali da je to tema za ozbiljnu analizu stručnjaka.

Dodao je da Rusija razmatra različite opcije kad je reč o odgovoru na ukrajinski pokušaj napada dronovima na Kremlj.

– Širok je izbor, ali naravno ovde ne mogu da iznosim detalje. U svakom slučaju to će biti samo dobro osmišljeni koraci koji zadovoljavaju interese naše zemlje – rekao je Peskov na konferenciji za medije.

Govoreći o predstojećoj Paradi pobede na Crvenom trgu 9. maja Peskov je rekao da će se Vladimir Putin obratiti „kao i obično“.

Odgovarajući na pitanje novinara o mirovnoj misiji koju je spomenuo papa Franja, Peskov je rekao da su Moskvi poznata razmišljanja pape, ali da ruske vlasti nemaju informacije o konkretnim idejama Vatikana.

Iz kabineta ruskog predsednika, podsetimo, saopšteno je da je juče Ukrajina pokušala da izvede napad dronovima na rezidenciju Vladimira Putina u Kremlju, što su ukrajinske vlasti negirale.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare