NOVI SKANDAL U TEHNIČKOJ ŠKOLI U TRSTENIKU GDE JE MALTRETIRANA PROFESORKA: Bivši direktor ošamario đaka na času! EVO KAKO SE BRANI

Profesor računarstva i informatike Tehničke škole u Trsteniku Milan Glidžić, koji je nedavno podneo ostavku na mesto direktora ove ustanove u kojoj su trojica đaka maltretirala profesorku engleskog jezika, o čemu je Kurir pisao u više navrata, ošamario je u petak na času učenika prve godine!

– Incident se desio tokom časa 28. aprila, a otac dečaka je prekjuče, nakon praznika, došao da prijavi nasilje nad njegovim detetom

Napadnuta profesorka
Napadnuta profesorkafoto: Privatna arhiva

Dodaje da je o svemu obaveštena školska uprava i da je Glidžić suspendovan.

– Deca iz tog razreda su juče dolazila s roditeljima u školu da daju izjave o tome šta se desilo. Takva je procedura da se utvrdi istina. Ispituju se okolnosti, nakon čega bi trebalo da budu preduzete određene mere. Deca su u sredu iz revolta ispred prozora zbornice uzvikivala njegovo prezime. Kad su stariji učenici čuli šta se desilo, govorili su: „Mi smo dobro prošli, nama je udarao samo čvrge“.

Podsetimo, u Tehničkoj školi u Trsteniku sredinom novembra prošle godine trojica učenika su na času maltretirala profesorku engleskog, izmakli joj stolicu i sve to snimili, a snimak poniženja plasirali i na društvene mreže. Jedan od nasilnika se ispisao iz škole tokom trajanja vaspitno-disciplinskog postupka, a nastavničko veće prvobitno je donelo odluku da druga dva đaka budu izbačena iz škole. Međutim, ova odluka je poništena jer je utvrđeno da je tadašnji direktor Milan Glidžić napravio propuste u proceduri. Nakon toga sproveden je pojačan vaspitni rad sa učenicima, a kažnjeni su smanjenom ocenom iz vladanja.

Ministarstvo prosvete

Pokrenut disciplinski postupak Iz Ministarstva prosvete navode za Kurir da je škola obavestila nadležnu školsku upravu o incidentu koji se dogodio 27. aprila, a koji je razrednom starešini i pedagogu škole prijavio učenik prvog razreda:

– Škola je odmah preduzela sve mere predviđene propisima, obavešteni su roditelji, održan je sastanak Tima za zaštitu od nasilja, a u cilju utvrđivanja odgovornosti biće pokrenut disciplinski postupak protiv zaposlenog.

Pozvali smo profesora Glidžića da ga pitamo za incident.

– Ne, bre, ne, prijatno! – poručio je i spustio slušalicu.

Više se nije javljao.

Direktor Jovković

Ne mogu da dajem izjave

V. d. direktora škole Velibor Jovković rekao je da se obratimo Ministarstvu prosvete.

– Ne mogu da dam nikakve informacije o tome, nisam ovlašćen – kazao je i uputio nas na Ministarstvo prosvete.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare