PARTIZAN SE VRATIO IZ MRTVIH, ALI SE I DALJE NE PITA: Crno-beli pobedili TSC i sada moraju da čekaju na KIKS svojih rivala 

Partizan se nije predao, želi drugu poziciju u Superligi koja vodi u kvalifikacije za Ligu šampiona.

Nemanja Jović, Rikardo Gomez
foto: www.partizan.rs

Da je klub koji ima 27 titula prvaka države živ pokazao je u meču protiv TSC u Bačkoj Topoli, kada je slavio rezultatom 3:1. Golove su postigli Rikardo, Nemanja Jović i Aleksandar Filipović, dok je strelac za TSC bio Saša Jovanović.

Bila je to utakmica „biti ili ne biti“ za trenera Igora Duljaja i njegove fudbalere. Da nisu slavili, sasvim je sigurno da bi mogli da potpišu kapitulaciju. Ovako, još su živi. Direktnom protivniku TSC pokazali su ko je stariji, a domaćinu kao potvrda ostaje, da dosad u Superligi nikada nije pobedio crno-bele.

Partizan je uprkos slavlju i dalje u teškoj poziciji. I dalje ima velika četiri boda zaostatka u odnosu na TSC i Čukarički. Ali, imaju pravo da se nadaju. Moraće da slave u sva četiri preostala susreta i nadaju se kiksu rivala.

Igor Duljaj
foto: www.partizan.rs

Kod kuće Partizan igra protiv Novog Pazara, kragujevačkog Radničkog i Voždovca, dok gostuju Vojvodini u Novom Sadu.

TSC gostuje u Kragujevcu Radničkom 1923 i Novom Pazaru, a kod kuće igra sa Voždovcem i Vojvodinom. Čukarički na oko ima najlakši raspored, dočekuje Vojvodinu, Novi Pazar i Radnički, a ide na noge Voždovcu.

Vojvodina iz Novog Sada tako|e ima ambicije da se probije u vrh tabele i domogne treće ili četvrte pozicije. Lale imaju 61 bod, koliko i Partizan, ali znatno teži raspored do kraja plej-ofa. Na stadionu „Karađorđe“ dočekaće samo Partizan, dok će gostovati Čukaričkom, Crvenoj zvezdi i u poslednjem kolu TSC.

Aleksandar Filipović
foto: www.partizan.rs

– Veoma važna pobeda za nas. Znali smo da nas čeka izuzetno kvalitetan protivnik, ali smo verovali u sebe i došli sa jasnim ciljem. Da odnesemo sva tri boda, što je na kraju i bio ishod. Svi znaju da smo se u poslednje vreme mnogo mučili, ali smo kroz „večiti derbi“ vratili samopouzdanje koje nam je bilo potrebno i pokazali da znamo da igramo veoma dobar fudbal – rekao je strelac trećeg gola Aleksandar Filipović i dodao:

– Pokazali smo da možemo, sada samo moramo tako da nastavimo do kraja.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare