BUKTINJA NA NEBU: Kamera zabeležila pad MiG-31 u Močenogorsku! Letelica sa zapaljenim motorima projurila iznad građana! VIDEO

Borbeni avion MiG-31BM Vazdušno-kosmičkih snaga Ruske Federacije srušio se u sredu 26. aprila pored Mončegorska u Murmanskoj oblasti na krajnjem severu Rusije.

Na društvenim mrežama pojavio se snimaj borbenog aviona MiG-31 koji je leteo sa zapaljenim motoroima. Na objavljenom snimku se jasno vvidi trenutak preleta i pad letelice.

Dvojica pilota spasla su se katapukltiranjem.

Razlozi zbog kojih je došlo do pada letelice i dlajen isu poznati.

Prelet i rušenje ruskog borbenog aviona snimio je veliki broj građana.

MiG-31 se smatra i dalje jednim od najmoćnijih lovaca presretača koje je Rusko ratno vazduhoplovstvo koristi za patroliranje na velikim visinama, a zahvaljujući modernizaciji sposobni su da otkriju ciljeve koje lete supersoničnom brzinom, pa i krstareće rakete, ali i letelice na velikim udaljenostima.

Ruski lovac presretač MiG-31BM jedan od najvažnijih stubova protivvazdušne odbrane Ruske Federacije od kraja 2020. postali su čuvari Severnog pomorskog puta. Od sredine prošle godine ove letelice locirane su na aerodromu Mončegorsk, sa predviđenom opcijom brzog razmeštaja na niz obnovljenih aerodroma uzduž ovog pomorskog puta.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare