OGLASIO SE SRPSKI KONZUL U ŠVAJCARSKOJ! Šaulić: Evo šta se čeka za dalje korake u slučaju ODVEDENOG DETETA

Porodična drama Jelene Abramović (32), koja je u ispovesti za Kurir optužila muža Mašana Lubardu (37) da je na Veliki petak ilegalno odveo njihovog dvoipogodišnjeg sina u Švajcarsku bez pasoša i njene saglasnosti, podigla je Srbiju na noge, a nadležne institucije su saopštile da već rade na rešavanju ovog slučaja.

Nakon što je ministar inostranih poslova Ivica Dačić u izjavi za Kurir TV izjavio da njegovo ministarstvo čini sve što je u njihovoj moći, u jutarnji program Kurir TV Redakcija uključio ose generalni konzul Srbije u Švajcarskoj Mihajlo Šaulić.

Urednicu i voditeljku Snežanu Petrović interesovalo je kako konzulat dalje postupa u ovom slučaju.

– Kao što je ministar Dačić rekao, mi nismo bili zvanično obaveštei sve do trenutka dok se oni neposredni nisu sreli, pa nas je ministarstvo obavestilo. Konzulat deluje po nalogu državnih organa koji budu skupili sve činjenice – rekao je konzul.

Šaulić nije mogao da podeli nikakve detalje slučaja, kao ni to da li je konzulat u kontaktu sa ocem.

– S detaljima nismo upoznati, još nemamo nikakvu zvaničnu informaciju. Kad se budu utvrdile sve činjenice i obaveste nas, imaćemo više informacija.

Budući da roditelji imaju boravišnu dozvolu u Švajcarskoj, a da su državljani Republike Srbije, postavlja se pitanje čija jurisdikcija će se primenjivati.

– Oni su naši državljani i delovaćemo u skladu sa instrukcijama iz Beograda. Sve što naši organi budu očekivali od nas, mi ćemo sprovesti – zaključio je Šaulić.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare