SRBIJA DOBIJA ČETIRI NOVA STADIONA: Koji gradovi će imati „fudbalske lepotice“? Uskoro i ime domaćina FINALA KUPA!

Od bitnijih odluka sa Sednice IO FSS, izdvajamo i promenu termina finalne utakmice Kupa Srbije za takmičarsku sezonu 2022/23. koja će biti igrana 25. maja 2023. godine. Odluka o mestu odigravanja meča biće doneta na sledećoj sednici Izvršnog odbora.

Crvena zvezda, Kup Srbije
foto: www.crvenazvezdafk.com

Podnet je Izveštaj o učinku mlađih kategorija Fudbalskog saveza Srbije, apostrofirani dobri rezultati, plasman kadetske selekcije (U17) koja je drugi put uzastopno izborila plasman na Prvenstvo Evrope. Podsećanja radi na minulom Prvenstvu Evrope u Izraelu kadeti su osvojili treće mesto. Izraženo je zadovoljstvo radom selektora selekcija U17, U18 i U19. Istovremeno, iskazano je nezadovoljstvo učinkom mlade reprezentacije (U21) koja se priprema za start u kvalifikacijama za Prvenstvo Evrope. Tim povodom doneta je odluka o raskidu ugovora sa Goranom Stevanovićem, u narednom periodu biće izabran novi selektor U21.

Članovi IO upoznati su sa trenutnom infrastrukturnom situacijom u Srbiji, stanjem stadiona i uslovima za licenciranje. U skladu sa odredbama odgovarajućih pravilnika o licenciranju klubova FSS za takmičenja u organizaciji UEFA, Super ligi i Prvoj ligi, odnosno ispunjenja infrastrukturnih kriterijuma, izvršen je obilazak 44 stadiona u Srbiji. Prvi put u postupku licenciranja učestvuju i klubovi srpskih liga (4 grupe), koji su podneli zahteve za dobijanje licence za takmičenje u Prvoj ligi za sezonu 2023/2024.

Stadion u Zaječaru, Stadion, Stadion Kraljevica
foto: Printscreen/Youtube

Važno je apostrofirati da će naša zemlja zahvaljujući inicijativi i ulaganjima Vlade Republike Srbije uskoro dobiti tri nova stadiona u Leskovcu, Loznici i Zaječaru, koji zadovoljavaju stroge standarde UEFA. Novi stadioni biće izgrađeni i u Pančevu, Beogradu, Zrenjaninu, Kragujevcu, uz podsećanje da ove godine definitivno počinje i izgradnja Nacionalnog stadiona kapaciteta 55.000 mesta.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare