PREMIJERKA BRNABIĆ SA KONGRESMENOM SVOLVELOM: SAD jedan od najvažnijih privrednih partnera Srbije

BEOGRAD – Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić razgovarala je danas sa američkim kongresmenom Erikom Svolvelom o bilateralnim odnosima, privrednoj i ekonomskoj saradnji i jačanju napora za postizanje mira i stabilnosti u regionu, saopšteno je iz premijerkinog kabineta.

Kako je saopšteno, Brnabić je navela da su SAD jedan od najvažnijih privrednih partnera Srbije i da se ekonomska saradnja intenzivno razvija na različitim poljima.

Ana Brnabić, Erik Solvel, Kongresmen SAD
foto: Beta Slobodan Miljevic

Prema njenim rečima, SAD su trenutno najveći partner Srbije u izvozu usluga, sve je veći priliv investicija američkih kompanija, značajna je finansijska podrška kroz različite programe razvojne pomoći, dok su američke kompanije uključene i u realizaciju kapitalnih infrastrukturnih projekata.

Kongresmen Svolvel zahvalio je predsednici Vlade Srbije na konstruktivnom razgovoru, aktivnostima Srbije u razvijanju regionalne saradnje, kao i načinu na koji Beograd vodi proces normalizacije odnosa sa Prištinom.

Svolvel je u zaključku poručio da se nakon ove posete u Kongres vraća sa porukom da je Srbija ekonomski jaka i stabilna zemlja, sa rastućim privrednim potencijalom i dobrom investicionom klimom, kaže se u saopštenju.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare