JOKIĆ IZJEDNAČIO REKORD VLADE DIVCA! Srbin gazi sve redom! 

Srpski as Nikola Jokić je dvostruki MVP najjače košarkaške lige na svetu, ima velike šanse da i treću godinu zaredom ponese laskavu titulu, a u međuvremenu oduševljava ljubitelje košarke širom sveta.

Reprezentativac Srbije Nikola Jokić šesti put u karijeri završiće sezonu kao košarkaš sa najviše asistencija među centrima u NBA ligi.

Izjednačiće se zvezda Denvera sa Vladem Divcem, koji je takođe šest puta završavao takmičarsku godinu kao igrač sa najviše asistencija od svih centara u NBA.

U poslednje 23 godine, Divac i Jokić najviše puta su bili na prvom mestu po broju asistencija uz to što su uspehe beležili u dve različite ere.

Nekadašnji reprezentativac Jugoslavije, Vlade Divac, u sezonama 1994/95, 1996/97, 1998/99, 2001/02, 2002/03. i 2003/04. prosečno je beležio oko četiri do pet dodavanja koja su „spajala“ njegove saigrače sa protivničkim obručem.

Pulen Majkla Melouna, Nikola Jokić, već šest sezona zaredom završava godinu kao centar sa najviše asistencija među visokim igračima, a ove beleži u proseku najviše od svih centara u istoriji.

Treba istaći da je rekord držao Vilt Čemberlen koji je u sezoni 1967/68. imao 8,6 asistencija u proseku, a pošto Jokić ove beleži 9,9 – istorija će bez sumnje biti ispisana.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare