UDARNO! HITNO SAOPŠTENJE MUP: Ovo se tiče svih građana!

Zbog snežnih padavina koje su zahvatile veći deo Srbije, Ministarstvo unutrašnjih poslova poziva sve građane na pojačanu opreznost na zavejanim putnim i drugim pravcima i da prate obaveštenja nadležnih organa.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Sektora za vanredne situacije u stalnoj su komunikaciji sa svim činiocima u sistemu zaštite i spasavanja na teritoriji Srbije i spremni su za delovanje, ukoliko za tim bude bilo potrebe, a sve u cilju zaštite života građana i njihove imovine.

U Raškom okrugu je zbog vremenskih nepogoda neprohodan put na deonici Kuti –  Odvraćenica i građani se upućuju na alternativni putni pravac Raška – Novi Pazar – Odvraćenica

Takođe, bez električne energije ostala su sela Mojstir, Draga, Živče, Ribariće i Dolovo. 
U Jablaničkom okrugu u Medveđi je bez struje ostalo 500 domaćinstava, dok su u Moravičkom okrugu prisutni manji kvarovi na elektro-mreži u Guči, Gornjem Milanovcu i Čačku, gde je neprohodan putni pravac Preko Brdo – Odvraćenica. 

Tokom noći su na teritoriji Rasinskog okruga izvršena tri crpljenja vode u mestima Trebotin, Dašnica i Pakašnica i uklonjena pala stabla sa puta u Kraljevu. Trenutno su vatrogasno – spasilačke jedinice angažovane na obilasku terena i na uklanjanju palog drveća sa kolovoza, na više lokacija. 

Na osnovu crvenog meteoalarma RHMZ-a kojim su najavljene snežne padavine južno od Save i Dunava, Ministarstvo unutrašnjih poslova, Sektor za vanredne situacije je u petak, 31. marta ove godine, uputilo upozorenje svim štabovima za vanredne situacije u  jedinicama lokalne samouprave i naložilo preduzimanje hitnih preventivnih i operativnih mera u cilju smanjenja posledica eventualnih snežnih nepogoda.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare