(UŽIVO) MNOGI MISLE DA JA LAŽEM KADA KAŽEM DA U PONEDELJAK IDEM U ZATVOR! Vučićević: Srpsko pravosuđe sudi po politici, a ne po pravu!

Dragan J. Vučićević, glavni urednik najtiražnijeg dnevnog lista „Informer“, u 9 časova počeo je obraćanje na konferenciji za medije na kojoj govori o skandaloznoj presudi po krivičnoj prijavi Jugoslava Ćosića.


Konferencija se održava u Medija centru UNS u Knez Mihailovoj ulici. 

Pored Vučićevića govoriće i Boris Bogdanović, član pravnog tima Informera, Milovan Stanić glavni i odgovorni urednik najtiražnijeg dnvenog lista „Informer“, ali i kolege novinari, između ostalih Milomir Marić.

Uživo prenos obraćanja možete pratiti na sajtu Informer.rs.

– Mnogi su mislili da ja lažem, ali evo presude. Ako se u ponedeljak 03.04. aprila ne javim u zatvor, biću uhapšen. Ja u ponedeljak idem u zatvor. Ja sada ukazujem da srpsko pravosuđe sudi ne po pravu nego po politici. Neke sudije me politički ostrašćeno mrze, evo može i advokat Boris Bogdanović da potvrdi – rekao je Vučićević i pokazao presudu.

Vučićević se zahvalio kolegama od kojih je dobio podršku.

– Hvala kolegama koji su me podržali, hvala i onima koji likuju, koji se vesele. Može da zaigra mećka i pred njihovim vratima. Držim reč da u ponedeljak idem u zatvor, 03. aprila ujutru između 9 i 10 časova ujutru otići ću na izdržavanje kazne u zatvor u Bačvanskoj ulici.

Nakon Vučićevića prićao je i advokat Boris Bogdanović.

– Kada Vlada Republike Srpske predlaže da se u krivični zakonik ponovo vrate uvreda i kleveta koji su inače izbačeni, onda je to kršenje slobode medija, onda to povećava nivo autocenzure. Zašto je prihvatljivo da u Republici Srbiji uvreda i kleveta trea da budu krivično delo, a tamo nije u redu. Mislim da su to neka principijelna pitanja. Tu nelogičnost ne može niko da objasni.

Glavni i odgovorni urednik dnevnog lista Informer, Milovan Stanić, kratko i jasno je poručio svima prisutnima:

– Dnevni list Informer ima svoju jasnu uređivačku politiku i mi nikada od toga nećemo odustati pod pritiscima, a ovo zatvaranje i krivično gonjenje našeg urednika Vučićevića je jedan vid pritisaka. Mi nikada nećemo popustiti pod pritiskom – rekao je on.

Vučićević se pitao na kraju koliko ljudi će ići u zatvor ako ovo postane normalno.

– Šta ćemo ako ovo postane normalno, pa onda neke kolege krenu u zatvor, neke druge kolege – rekao je Vučićević.

Glavni urednik dnevnog lista Informer odgovarao je na pitanja novinara na kraju konferencije.

– Vi ste očigledno došli ovde da vodite drugu kampanju. Vidim, dragi kolega, da se radujete što ja idem u zatvor. Daću vam ovaj nalog za osuđenog, slikajte ga, fotokopirajte ga uradite sve, i onda nađite gde piše novčana kazna pa da vidimo. Evo ovo je u skladu sa kodeksom. Postavite pitanje, a onda ne dozvoljavate da vam odogovre. Ja sam osuđen krivično, orgomna je razlika između prekršajne i krivične prijave i presude. 

Podsetimo, naš glavni urednik ponovio je još jednom da će se odazvati pozivu za robiju.

 U ponedeljak, 3. aprila, u 9 časova javiću se na odsluženje zatvorske kazne u Okružni zatvor u Beogradu. Poštovaću odluku suda i u zatvoru ću nastaviti borbu protiv strašne sudske nepravde. Ostajem i pri odluci o štrajku glađu… – rekao je Vučićević.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare