RUSI RAKETIRALI HARKOV! VAGNEROVCI OTKRILI KO SE JOŠ BORI U BAHMUTU! General Šedivi: „Leopardi“ su precenjeni, pogledajte kako su prošli Turci!

„Leopardi“ precenjeni

Nemački tenkovi „leopard“koji se isporučuju Kijevu su precenjeni i nisu „čudo od oružja“, rekao je za časopis „Czdefence“ bivši načelni Generalštaba češke vojske general Jirži Šedivi. 

– Turci su koristili ‘leoparde’u operaciji u Siriji protiv DAEŠ-a i izgubili su deset tenkova za samo nekoliko operacija – naveo je on.

Češki general je kritikovao zapadne političare zbog nepoznavanja stvarnog stanja na terenu u Ukrajini, kao i zbog toga što izjave vojnog i političkog vrha u Kijevu o gubicima i pobedama na frontu nemaju mnogo veze sa realnošću.

Rusi raketirali Harkov

Ruske snage izvele su večeras napad na Harkov, objavio je Ihor Terehov, gradonačelnik Harkova. Oleh Siniehubov, načelnik Vojne uprave Harkovske oblasti, rekao je da ruske snage napadaju i grad Harkov i ostatak Harkovske oblasti. 

„Neprijateljske snage ponovno napadaju Harkov. Grad je pogođen najmanje šest puta, prema dostupnim informacijama. Napad je preduzet iz smera Belgoroda. Podaci o žrtvama i razmerama razaranja tek treba da budu potvrđeni. Ostanite u skloništima dok se sve ne razjasni“, objavio je Siniehubov. 

Prema Terehovu, još nije jasno ima li žrtva i povređenih.

Oboren MI-24!

U pravcu ka Zaporožju ruska PVO je oborila ukrajinski helikopter Mi-24, koristeći sistem „Buk“, rekao je za Sputnjik načelnik pres centra grupe „Istok“ Aleksandar Gordejev.
Takođe, kod mesta Malinovka otkriveno je skrovište 40 ukrajinskih vojnika i pet oklopnih vozila.
 

Vagner: Odbranu Bahmuta držali i plaćenici iz Poljske i Gruzije

Odbranu Artjomovska (ukrajinski Bahmut) na južnim obodima grada držali su, pored ukrajinskih vojnika, plaćenici iz Poljske i Gruzije, rekao je za Sputnjik pripadnik „Vagnera“.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare