NEVIN SAM, OVO JE LOV NA VEŠTICE: Oglasio se Tramp nakon podizanja optužnice – optužio demokrate za zaveru

Bivši predsednik SAD Donald Tramp odbacio je optužnicu koja je podignuta protiv njega zbog tajno isplaćenog novca porno glumici Stormi Vilijams kao „politički progon i mešanje u izbore“ i poručio da je „potpuno nevin“. 

Tramp je nagovestio da neće odustati od trke za predsednika SAD 2024. godine, prenosi Rojters. 

Doktorka: Posebnim metodama smo otkrili pravi uzrok opake bolesti pluća. Bez brige postoji jednostavno rešenje!

„Ovo je politički progon i mešanje u izbore na najvišem ikada zabeleženom nivou u istoriji“, naveo je Tramp u saopštenju, a prenosi Rojters. 

Tramp je optužio okružnog tužioca Alvina Braga da pokušava da ugrozi njegove šanse da pobedi demokratskog predsednika Džozefa  Bajdena u izboru za predsednika SAD.

„Od vremena kada sam sišao zlatnim pokretnim stepenicama u kuli Tramp, pa čak i pre nego što sam položio zakletvu kao vaš predsednik SAD, radikalne leve demokrate – neprijatelji vrednih muškaraca i žena ove zemlje – bili su angažovani u lovu na veštice kako bi uništili pokret ‘Učinite Ameriku ponovo velikom’ (Make America Great Again)“, rekao je Tramp. 

On je optužio demokrate da su lagale, verale i krale u, kako je naveo, svojoj opsednutosti da pokušaju da dodju do njega, ali da su sad učinili „nezamislivo“.

„Optužili su potpuno nedužnu osobu u činu očiglednog mešanja u izbore“, rekao je on.

Tramp je naglasio da se to nikada nije dogodilo u „istoriji naše nacije“. 

„Demokrate su varale bezbroj puta tokom decenija,  uključujući špijuniranje moje kampanje, ali i korišćenje našeg pravosudnog sistema kao oružja za kažnjavanje političkog protivnika, koji je igrom slučaja predsednik SAD i vodeći republikanski kandidat za predsednika, nikada se ranije nije dogodilo. Nikada“, naveo je Trump.

On je okružnog tužioca sa Menhetna Alvina Braga nazvao „sramotom“ i rekao da ga je lično izrabrao i finansirao Džorž Soroš. 

„Umesto da zaustavi talas kriminala bez presedana koji je zavladao Njujorkom, on radi prljavi Bajdenov posao, ignoriše ubistva, provale i napade na koje bi trebalo da se usredsedi. Tako Brag koristi svoje vreme“, tvrdi Tramp. 
Izrazio je uverenje da će se „ovaj lov na veštice masovno obiti o glavu Bajdenu“, prenosi Si-En-En. 

„Američki narod tačno shvata šta radikalne leve demokrate ovde rade. Svi to mogu da vide. Dakle, naš pokret i naša stranka – ujedinjena i jaka – prvo će poraziti Alvina Braga, a zatim ćemo poraziti Džoa Bajdena, i izbacićemo sve do zadnjeg od ovih pokvarenih demokrata iz kancelarije kako bismo Ameriku ponovo učinili velikom“, poručio je Tramp. 

Tramp se u optužnici, koju je protiv njega podigla velika porota na Menhetnu, suočava sa više od 30 tačaka optužbi u vezi sa poslovnom prevarom, prema dva izvora upoznata sa slučajem. 

To je prvi put u istoriji SAD da će se sadašnji ili bivši predsednik suočiti sa krivičnim prijavama.

Očekuje se da će se Tramp u utorak pojaviti na sudu, reklo je za Si-En-En (CNN) više izvora.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare