IZRAELSKA VOJSKA PONOVO NAPALA PREDGRAĐE DAMASKA: Drugu noć zaredom čule su se eksplozije, raketirana skladišta oružja

Izraelske vazduhoplovne snage napale su protekle noći predgrađa glavnog grada Sirije Damaska, javila je sirijska državna novinska agencija SANA.

Eksplozije su se čule drugu noć zaredom iznad Damaska, izjavili su stanovnici, prenela je SANA, ali nije objavila da li je bilo žrtava.

Protivvazdušna odbrana je reagovala i neke izraelske rakete su oborene.

Sirijska opservatorija za ljudska prava sa sedištem u Velikoj Britaniji, opoziciona organizacija koja nadgleda sirijski građanski rat, saopštila je da su raketirana skladišta oružja vladinih snaga i organizacija koje podržava Iran, južno od Damaska.

Izrael je mnogo puta napao ciljeve unutar područja u Siriji koje kontroliše vlada u Damasku, uključujući napade na aerodrom u tom gradu i u Alepu, ali retko preuzima odgovornost.

Ta zemlja je međutim potvrdila da gađa baze ekstremističkih organizacija povezanih s Iranom poput libanskog Hezbolaha koji je poslao hiljade boraca da se bore na strani snaga predsednika Sirije Bašara Asada.

Zbog izraelskog napada iz vazduha prošle nedelje oštećen je aerodrom u gradu Alepu na severu i bio je dva dana van upotrebe.

Pored aerodroma, Izrael gađa luke, ukazujući da je to u nastojanju da spreči isporuke iranskog oružja ekstremističkim organizacijama koje podržava Teheran, uključujući Hezbolah.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare