DAČIĆ NAKON ĐUKANOVIĆEVOG PONOVNOG NAPADA NA SRBIJU: Milov poslednji krik da SAČUVA VLAST! 

Milo Đukanović, aktuelni šef države i kandidat u drugom krugu predsedničkih izbora u Crnoj Gori zakazanih za 2. april, ne može da se suzdrži, a da ne pokuša da za sve da okrivi Srbe!

Tako je u svom poslednjem intervjuu izjavio da je „velikosrpski nacionalizam u regionu veoma aktivan“, kao i da njegovi akteri ne shvataju da je „Kosovo izgubljeno“, a odmah je usledio oštar odgovor od prvog potpredsednika Vlade i srpskog šefa diplomatije Ivice Dačića, koji je poručio da je ovo „poslednji krik antisrpske politike, koja će u nedelju doživeti poraz“.

– Na Balkanu su nacionalisti uvek u niskom startu, oni veruju da njihova politika ranih devedesetih nije bila pogrešna, već da su imali loše vreme. Oni sada misle da imaju bolje vreme, upravo zbog podrške Rusije i pokušavaju da ostvare ciljeve koje nisu uspeli da ostvare ranih devedesetih. Tzv. srpski svet je minijatura ruskog sveta. Voleli bi da u međuvremenu obezbede neku alternativu u formi produženog uticaja Srbije na region, ali CG neće popustiti i odreći se države pod bilo čijim pritiskom – rekao je Đukanović u predizbornom intervjuu za Glas Amerike.

Šef DPS tvrdi da je „i tokom ove predizborne kampanje bilo mešanja sa strane“, navodeći da se to u kontinuitetu dešava, jer su „svi potencijali velikosrpskog nacionalizma u funkciji, od finansijskih, medijskih, zloupotrebe crkve“. Kako Đukanović kaže, veruje da je „agresija Rusije probudila sve koji su bili usnuli“.

Šef diplomatije Ivica Dačić kaže za Kurir da Đukanović stalno u tzv. srpskoj opasnosti traži politički spas.

– Traži samo propagandne razloge da mobiliše svoje birače. On time pokušava da predstavi da je Srbija neka opasnost za Crnu Goru. To nikad nije bilo u istoriji Crne Gore! Cela crnogorska istorija je zasnovana na bratstvu i zajedničkoj borbi sa Srbijom. Zato je ovo poslednji krik antisrpske politike, koja će u nedelju doživeti poraz – kazao je Dačić.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare