MASAKR OD KOGA SE ZAJEČAR NIJE OPORAVIO Pomahnitali Dušan polio veš supom, a onda krenuo u KRVAVI PIR: Ubio komšinicu i policajca

Pre tačno godinu dana Dušan Zagorac (72) počinio je krvavi pir u Zaječaru. On je hicima iz pištolja prvo ubio komšinicu Veru Đekić (62), potom i policajca Ivana Đurđevca (28), a na kraju je izvršio samoubistvo.

Zagorac je upucao svoju komšinicu nakon što mu se ona požalila jer joj je, po ko zna koji put, prosuo masnu supu na opran veš, a nesrećnog mladića upucao je pošto je ovaj došao po prijavi da se u zgradi nešto dešava.

Zagorac se obesio na tavanu zgrade kada je iz Beograda stigla ekipa Specijalne antiterorističke jedinice.

„Otkad se 1995. doselio iz Hrvatske i s majkom kupio stan ovde, počeli su problemi. Sve mu je smetalo i stalno je galamio. Žalio se da mu komšije kradu struju“, pričali su tada stanari zgrade za Kurir:

„Naročito je imao pik na Veru, jer ona nije želela da mu ćuti i ulazila je u rasprave s njim. To šta je on ovde radio je ravno paklu! Ali njemu niko ništa nije mogao. Prijavljivali smo ga policiji, komunalnoj miliciji, išao je čak i kod psihijatra i niko mu ništa nije mogao, niko nije bio nadležan za njega. Na kraju, posle 27 godina užasa koje nam je ovde priređivao, počinio je zločin. Uzeo je dva života“.

Komšije su se pitale da li je tragedija mogla biti sprečena.

„On navodno nije imao duševni poremećaj, zato nije mogao u ludnicu. U zatvor nije mogao, jer pre ovoga nije nikoga fizički napadao. Ni komunalci mu nisu mogli ništa, uvek su nas savetovali da razgovaramo s njim i na lep način rešimo probleme“, jadali su se stanari zgrade, u kojoj je Zagorac počinio masakr, pa se ubio.

„Umislio je da mu neko krade struju. Optuživao je Veru da se prejako greje i da mu je zbog toga pretoplo u stanu. Govorio je da oseća neke vibracije u stanu iz stanova ispod, pa je i zbog toga napadao nesrećnu ženu. Upadao je u stanove, lupao na vrata stolicom i galamio, gađao prozore kamenjem, prosipao ostatke od hrane sa terase, bacao majčine pelene kroz prozor“, govorile su komšije i dodale:

„Cela zgrada je smrdela. Umeo je da sedi po nekoliko sati na stepenicama i da bez prestanka zuri u Verina vrata, a jednom joj je poplavio stan, uspeo je nekako da začepi cevi i onda je sve izbilo u njenom kupatilu“.

Ivan Đurđevac
IVAN ĐURĐEVACFOTO: PRIVATNA ARHIVA

POLICAJAC POŠAO BEZ PANCIRA

Policajac Ivan Đurđevac je nastradao kada je sa kolegama došao na mesto događaja posle prijave buke i galame. Upravo zbog toga nesrećni mladić nije stavio pancir.

„Komšije nisu prijavile pucnjavu, već buku i narušavanje javnog reda i mira. Đurđevac je pošao bez pancira, ne znajući šta se tamo dešava. Sa njim su bile i kolege, a kada je došao na intervenciju, Zagorac je zapucao iz vatrenog oružja i usmrtio mladog policajca“, rekao je tada naš izvor i dodao:

„Inače, Ivanov tata je, kao i on, zaposlen u PU Zaječar“.

Porodica Đurđevac živela je u Zaječaru.

„Znamo Ivana, zlatno dete, on je iz policijske porodice. Mislim da je još neko od rođaka zaposlen u MUP, kao i njegov otac. Bolesnik je godinama proganjao komšinicu i maltretirao je, a kada je Ivan došao, presudio mu je ni krivom ni dužnom. Eto šta ih je snašlo, tuga do neba, baš su dobra porodica“, pričali su poznanici koji su o nastradalom mladiću imali samo reči hvale, piše Kurir.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare