ĐOKOVIĆ JE PRVI, A NIJE PRVI! Evo kako je to moguće!

ATP lista je ove nedelje „zamrznuta“ zbog mastersa koji se igra u Majamiju, pa zvanično nema promena na listi najboljih tenisera na svetu.

Karlos Alkaras je i dalje prvi teniser sveta sa 7.420 bodova, dok je Novak Đoković drugi sa 7.160 bodova. 

Ali, drugačiji je poredak na ATP listi „uživo“, koja prati aktuelne rezultate. Na njoj je Novak prvi sa 7.160 bodova, Alkaras je drugi sa 6.510 poena, a da bi nakon Majamija bio na tronu, moraće Španac da odbrani trofej na Floridi. Ni finale mu neće biti dovoljno, jer će u tom slučaju biti „kratak“ za 400 bodova i Đoković će biti ispred njega.

Španac je furiozno krenuo! Pobedio je na startu Majamija Dušana Lajovića 6:0, 7:6, dok će za mesto u osmini finala igrati protiv Tomija Pola.

Što se našeg tenisera tiče, sprema se Novak za povratak na teren i to u Monte Karlu, a glavni cilj mu je da bude apsolutno spreman za Rolan Garos. Đoković na pomenutom mastersu brani samo 10 bodova, jer ga je prošle sezone izbacio Alehandro Davidovič Fokina već u drugom kolu. Potom je poražen u finalu Serbia Opena od Andreja Rubljova, pa će u Banjaluci braniti 150 bodova. U Madridu je prošle sezone zaradio 360 bodova, pa bi dobrim rezultatom mogao da zaradi dodatne bodove. Pred Rolan Garos brani 1.000 bodova u Rimu, a na grend slemu u Parizu, pošto je eliminisan u četvrtfinalu – 360 bodova. Tako će je Novak morati da brani 1.880 bodova do kraja sezone na šljaci, ali i zaradi dodatne bodove. 

– Uradiću sve što je u mojoj moći da podignem formu i da bude na vrhuncu u Parizu. Nadal je, jasno, „Kralj šljake“ i favorit je broj jedan, bez ikakve dileme. Zemljana podloga je najzahtevnija od svih, ali ja sam odrastao igrajući na njoj, tako da volim da igram na šljaci. Prioritet do kraja sezone su tri grend slema: Rolan Garos, Vimbldon i US open – rekao je Novak pre nekoliko dana. 

Zbog toga što nije vakcinisan Novak je i ove godine propustio masterse u Indijan Velsu i Majamiju, jer nije mogao da uđe u Ameriku. 

 Motivisan sam i raspoložen kao uvek, zbog ovog sporta, porodice, moje fondacije, svih projekata u kojima učestvujem na terenu i van njega. Mnogo je toga što bih mogao i morao da uradim, zbog čega sam uzbuđen, tako da ne žalim ni za čim – jasan je bio naš teniser.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare