DEVOJČICA DODELJENA OCU IAKO JE LEČENI ZAVISNIK: Komšije prijavljivale da se čuje zapomaganje, evo kako je uspeo da prevari CZSR

Kako Kurir saznaje, devojčica (8) koja je pretrpela mučenje i zlostavljanje od strane oca (38) koji je, kako se sumnja, godinama držao u stanu na Zvezdari, od rođenja je pod nadzorom Centra za socijalni rad.

Jezivo zlostavljanje otkriveno je 24. marta kada je devojka osumnjičenog (38) oca devojčice prijavila da ju je pretukao, a zatim i šokirala policajce kada je ispričala da on drži ćerku kao roba u stanu na Zvezdari.

Devojčica je pronađena u kadi u kupatilu stana, a bila je vidno neuhranjena, izmučena i dezorjentisana.

Pogledajte slike kako izgleda stan u kojem je pronađena devojčica OVDE

– Dete je pod nadzorom nadležnih bilo uključeno od njenog rođenje 2015. godine. Kada se dete rodilo, iz porodilišta je obavešten Centar za socijalni rad na Paliluli, zbog toga što su oba roditelja novorođenčeta zavisnici od narkotika, te je beba smeštena u dom. Tada je odlučeno da se oba roditelja liše starateljstva – kaže izvor iz istrage i dodaje:

– Prvi osnovni sud u Beogradu je nakon nekog vremena, tačnije 2018. godine odlučio da potpuno starateljstvo nad devojčicom dodeli ocu, a delimično i dalje lišava starateljstva majku.

Kako navodi Kurirov izvor, otac se navodno izlečio od bolesti zavisnosti, pa je sud odlučio da je on taj koji je podoban za brigu o svojoj ćerki.

– 2019. godine otac se preselio na teritoriju opštine Zvezdara, pa je dete tada bilo pod nadzorom Centra za socijalni rad Zvezdara. Taj Centar postupa po zamolnici centra sa Palilule, gde imaju terenske obilaske deteta kako bi procenili da li je sa njim sve u redu, kao i da li raste u normalnom okruženju – kaže sagovornik:

– Prilikom jedne posete 2020. godine, oca nisu našli na prijavljenoj adresi, kada su komšije prijavile da se iz stana čuje zapomaganje i plač devojčice. Tada komisija nije uspela da uđe u stan, a otac se javio nakon nekoliko dana i zakazao razgovor sa radnicima Centra za socijalni rad.

Osumnjičeni otac je, prema rečima izvora, došao na zakazan sastanak sa devojčicom.

– Osumnjičeni je tada došao sa nasmejanom devojčicom, lepo obučenom i razigranom na razgovor. Tada ništa nije ukazivalo da postoji nešto sumnjivo, a tada su prema primanjiva videli da radi u nemačkoj firmi, kao i da mu je plata veoma zadovoljavajuća – kaže izvor i dodaje:

– Od tada nije bilo nikakvi prijava, niti nekih sumnjivih dešavanja u toj porodici, pa samim tim i Centar za socijalni rad nije izlazio na teren. Sumnja se da je devojčica žrtva jezivog nasilja poslednje tri godine.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare