UČENIK REKAO ŠKOLSKOM POLICAJCU OVO, NADLEŽNI HITNO REAGOVALI! Epilog slučaja koji je uznemirio beogradsku školu

Prvo osnovno javno tužilaštvo u saradnji sa policijom proverilo je prijavu jedne škole na Savskom vencu u Beogradu, da se sumnja da je učenik (14) zadobio modrice na vratu od oca i brzm reakcijom u saradnji sa svim nadležnim institucijama utvrdilo da nije bilo nasilja u porodici.

– Škola je preko policije i tužilaštva odmah reagovala, kako bi se utvrdilo da li dečak trpi nasilje u porodici. Naime, dečak je došao u školu sa modricom i kada ga je školski policajac pitao odakle mu modrica na vratu, tinejdžer je rekao „od oca“. Odmah je alarmiran razredni starešina, obaveštena policija. Međutim, priča je na sreću dobila srećan epilog – otkriva izvor Kurira.

Kako navodi, dečak ali i njegov otac, sa kojim živi, ispričali su da nikakvih nesuglasica nema između njih i da su zapravo sparingovali. – Dečaku je bilo žao zbog cele situacije i toga što odmah nije objasnio školskom policajcu kako je zadobio povrede. Vrlo brzo je utvrđeno da između oca i sina ne postoje problemi, ali će ipak tužilaštvu biti dostavljen izveštaj o svemu što se dogodilo – dodaje sagovornik Kurira.

Prema njegovim rečima, u ovom slučaju je na sreću proverama utvrđeno da nema nasilja u porodici. – Važno je da institucije reaguju hitno i provere svaku sumnju u nasilje u porodici, što je bilo i u ovom slučaju – zaključuje sagovornik Kurira.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare