UDARNA VEST SAZNAJE! OVAKO SE MANE SPASAO POSLE BRODOLOMA NA DUNAVU! Jedini preživeo, uspeo samo OVO DA IZGOVORI! Traga se za 3 mladića 

Mane K. (37) koji je uspeo da se spasi iz mutnog i hladnog Dunava nakon što se u subotu uveče prevrnuo čamac sa njegovim prijateljima kod beogradske Ade Huje spasio se tako što je pratio osvetljenje sa igrališta i ka njemu plivao, saznaje UDARNA VEST!

Podsetimo, čamac „Tri princeze“ u subotu uveče prevrnuo se na oko kilometar od Pančevačkog mosta, a na oko 100 metara od obale kod Ade Huje u Beogradu, a Mane K. je uspeo da se dočepa obale, dok su njegovi prijatelji Milan Nikolić, Miloš Marković i njegov kum Nenad Trivković i dalje vode kao nestali.

Sve raspoložive jedinice MUP Srbije uključene su u potragu kako sa reke, tako i sa kopna, a u potrazi učestvuje i sam Mane K., koji je jedini preživeo strašan brodolom.

On je uspeo da dopliva do obale, a pomoć je potražio u jednoj kući, na koju je prvo naišao.

mane k. se spasio iz hladnog dunava i sada traga za prijateljima
mane k. se spasio iz hladnog dunava i sada traga za prijateljimafoto: Facebook

– Po dolasku policije i ekipe Hitne pomoći, mladić je sav mokar, izbezumljen, izgreban i bled jedva uspeo prvo da izgovori svoje ime i prezime i da objasni šta se zapravo dogodilo – kaže za Kurir Jasmina M., žena u čiju kuću je upao Mane pošto je isplivao iz Dunava.

– Kad je policija utvrdila njegov identitet, laknulo mi je, jer sam zaista mislila da je u pitanju neki narkoman ili pijanica. Iskreno, delovao je pogubljeno, tresao se toliko da nijednog trenutka nije mogao da se smiri.

Naša sagovornica rekla je da joj je kasnije kad je čula šta je mladić sve preživeo bilo veoma teško. Ona je objasnila i da je Mane K. zatim policiji dao imena svojih prijatelja i počeo da priča kako je došlo do nesreće.

– Dugo mu je trebalo da se uopšte pribere, a u jednom trenutku je rekao: „Moji prijatelji su mrtvi, utopili su se“. Pokazao je putanju kojom je došao, a to je neka uvalica u blizini nasipa na koji se popeo uz pomoć drveta koje je i doneo do naše kuće – kaže ona i nastavalja:

– Pridržavao se drvetom, a rekao je da ga je iz Dunava ugledao neku svestlost, ka kojoj je plivao, jer je znao da je tamo kopno. To je inače svetlo sa našeg dečijeg igrališta. Naveo je da je upao u prvu kuću koju je video i da je kapija bila otvorena, a vrata otključana, pa se popeo na sprat i dograbio jorgan jer mu je bilo hladno.

Mane K. je zatim ispričao da je tog dana sa prijateljima bio na roštiljanju i opisao kako ih je prvi talas podigao, a drugi zapljusnuo i da su tada ispali iz plovila.

– Sve vreme se tresao od šoka koji je doživeo, ali i hladnoće. Lekari su ga smirivali i skuvali smo mu čaj kako bi se makar malo ugrejao – navodi Jasmina M. i dodaje da su Manetu K. dali čistu odeću, jorgan i ćebe.

– Odvezen je kolima Hitne pomoći, a onda je krenula potraga. Kad su svi otišli, mi nismo mogli da zaspemo. Kao da smo bili u filmu. Čuli smo da je ovih dana taj mladić bio na nasipu i učestvuje u potrazi, ali verujte mi, on je tu noć tako loše bio da ne znam kako je preživeo sve to.

Podsetimo, porodice nestalih muškaraca i dalje apeluju i mole za pomoć sve ljude koji su u mogućnosti da im se pridruže sa gliserima, čamcima, brodićima, ali i dronovima kako bi mogli da nadleću nepristupačan teren uz obalu Dunava u potezu od Pančevačkog mosta do Zemuna.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare