OVO SE NIKAKO NEĆE SVIDETI PIKSIJU: Saznajte ko je favorit za odlazak na Evropsko prvenstvo i na kom mestu se kotira SRBIJA 

Sledećeg vikenda počinju kvalifikacije za Evropsko prvenstvo, a srpska fudbalska reprezentacija za cilj ima da posle 24 godine ode na veliko takmičenje.

Selektor Srbije Dragan Stojković Piksi rekao je da Orlovi nisu favoriti u grupi i da će svaka utakmica protiv Litvanije, Crne Gore, Bugarske i Mađarske biti veoma zahtevna i teška. Po dve reprezentacije iz svake kvalifikacione grupe izboriće plasman na EP.

Međutim, sa konstatacijom selektora Stojkovića nikako se ne slažu u specijalizovanom sajtu posvećenom fudbalskoj analitici – „We global football“. Naime, oni smatraju da je Srbija jedan od velikih favorita za plasman na EP 2024. i da će gotovo sigurno biti učesnik Šampionata u Nemačkoj.

Prema njihovoj projekciji Srbija je treći favorit za odlazak na EURO 2024. Ispred Orlova sa procentom 97,64% su samo Portugal (99,84) i Danska (97,84). Iza Srbije su plasirani Švajcarska, Mađarska, Hrvatska, Belgija, Engleska, Poljska i Italija.

Van prvih deset, za siguran plasman na EP su giganti poput svetskog vicešampiona Francuske, zatim Holandije, Španije…

Fudbaleri Srbije prvu utakmicu igraju u petak protiv Litvanije na stadionu „Rajko Mitić“ od 20.45 časova. Drugi meč je u ponedeljak, kada Orlovi gostuju u Podgorici protiv Crne Gore (20.45).

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare