BEOGRAD NUDI 217 RADNIH MESTA U DRŽAVNOJ SLUŽBI! Građani dobijaju novu šansu za posao, obuka je besplatna i PRIJAVE POČINJU DANAS 

Do kraja ove godine, na 101 lokaciji u Beogradu trebalo bi da budu postavljeni štabovi u kojima će biti „beli“, odnosno pripadnici Službe javnog reda i komunalne milicije.

Kako bi u svakom prestoničkom naselju bio dovoljan broj „belih“, Gradska uprava raspisala je javni poziv za izbor 217 kandidata za zaključenje ugovora o stručnom osposobljavanju za obavljanje poslova komunalnog milicionara. 

Prijava počinje danas i traje 15 dana, a oni koji budu izabrani ići će na obuku o trošku Grada. Kada uspešno završe obuku, kandidati polažu ispit za obavljanje poslova i primenu ovlašćenja komunalnog milicionara, posle čega dobija sertifikat. Sa tim dokumentom mogu da se prijave na javni konkurs za popunjavanje izvršilačkog radnog mesta.

Mada su „beli“ sada prisutniji na ulicama i u patrolama, kako bi u svakom momentu bili na raspolaganju sugrađanima, imaće svoje štabove u svakom gradskom naselju. Tu će biti dežurni, a građani će u tim punktovima i neposredno na ulici, moći da upućuju svoje prijave i traže pomoć i usmeravanje za brže rešavanje komunalnih problema.

„Beli“ će primedbe prosleđivati osnovnoj unutrašnjoj jedinici koja je nadležna za komunikaciju sa građanima, odakle su dužni da u roku od 72 sata obaveste ljude koji su prijavili neprijatnu situaciju. 

– Svaki deo našeg grada imaće svoju stanicu javnog reda gde će boraviti naši komunalni milicajci ili „beogradski lični beli“, koji će uneti dodatnu bezbednost i sigurnost na prestoničke ulice, kao i javni red koji je svima neophodan – rekao je Šapić.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare