DRAMA NA BEOGRADSKIM REKAMA U SAMO 5 MINUTA! Jeziva koincidencija: Beloruskinja skočila u Savu, par minuta kasnije rečna policija dobila zastrašujući poziv

Na rekama u Beogradu sinoć se odvijala prava drama. Prema zvaničnim informacijama, u razmaku od samo pet minuta petoro ljudi se našlo u ledenoj vodi u dve beogradske reke – Savi i Dunavu.

Naime, Beloruskinja A. D. (34) upala je sinoć oko 22.25 u Savu kod Brankovog mosta. Samo nekoliko minuta kasnije, oko 22.30, čamac na kojem su bile četiri osobe prevrnuo se u Dunav kod Ada Huje. Jedan muškarac, Mane K. uspeo je da dopliva do obale i pozove policiju oko 23.30. Za trojicom njegovih prijatelja intenzivno se traga.

Prema rečima izvora „Blica“, više od 20 pripadnika policije sinoć se pojavilo na levoj obali Dunava nakon dojave da se prevrnuo na čamac.

– Prvo su dobili poziv da je devojka skočila sa Brankovog mosta. Otišli su na lice mesta ali je već bilo kasno. Nekoliko trenutaka kasnije usledila je dojava da se prevrnuo čamac kod Ada Huje – navodi naš izvor.

Devojka skočila u Savu

Državljanka Belorusije A. D. upala je sinoć oko 22.25 časova u Savu kod Brankovog mosta, a njen pad prijavio je muškarac koji obezbeđuje lift na Brankovom mostu.

On je, prema našim saznanjima, prijavio da se NN devojka davi u reci.

Patrola Rečne policije odmah je isplovila, ali nije našla devojku.

U toku je pretraga priobalja i reke Save, a sumnja se da je nesrećna devojka nakon pada u ledenu Savu ostala zarobljena ispod nekog broda.

Na Brankovom mostu nađena su lična dokumenta sa pasošem državljanke Belorusije A. D. (34) na osnovu kojih je i utvrđen identitet.

Potraga za trojicom muškaraca

Čamac na kojem su bila četvorica muškaraca sinoć se oko 22.30 prevrnuo u Dunav kod Ada Huje, samo 5 minuta pošto je Beloruskinja skočila u Savu.

Nakon što se čamac prevrnuo, prema našim nezvaničnim saznanjima, četvorica muškaraca su se držala za njega, nakon čega je Mane K. odlučio da dopliva do obale.

Srećom, uspeo je to da uradi, te je, prema rečima očevidaca, „tumarao kroz šiblje, blatnjav i izgreban“ i došao do prvih kuća gde je i prijavio nesreću koja se dogodila.

Mane K. je pregledan u medicinskoj ustanovi i pušten kući.

Čamac „Tri princeze“ veoma nestabilan

Prema nezvaničnim informacijama, muškarci su se nalazili na plastičnom tipu čamca „Tri princeze“.

Tip čamca „Tri princeze“ može se naći u različitim oblicima, ali glavna karakteristika mu je da je u pitanju usko i plitko plovilo.

Renato Grbić, alas sa Dunava poznat kao heroj koji decenijama spasava davljenike ispod Pančevačkog mosta, ispričao je za „Blic“ da je pomenuti čamac vrlo nestabilan.

– Ovde je bilo preko 25 policajaca koji su izašli na teren. Jutros je došao i brat jednog od nestalih momaka sa suprugom. Onda smo brat i ja krenuli sa njima u potragu levom obalom dok su isto rečna policija i žandarmerija bili u potrazi. Iz Pančeva je došlo 3-4 čamaca sa drugarima momaka. Sve je i dalje nezvanično, tu je i ekipa Sektora za vanredne situacije. Nadamo se najboljem. Juče je košava jako duvala, retko ko može taj čamac da pređe kako je uzak i plitak, a kako ih je bilo četvoro to je dodatna otežavajuća okolnost – rekao je Grbić.

Loši meteorološki uslovi

Meteorološki uslovi su sinoć oko 22.30 sati kada se nesreća dogodila bili vrlo nepovoljni za plovidbu, a temperatura vode je oko 7 stepeni Celzijusa.

U takvim uslovima, hipotermija organizma je izvesna, navodi se.

Jedan nestali muškarac neplivač

Prema nezvaničnim informacijama, jedan muškarac sa čamca je bio neplivač, a njegov pojas su pronašli nekoliko stotina metara od Pančevačkog mosta.

Nešto kasnije, kako je pisao „Blic“, pronađeni su delovi prevrnutog čamca, ali i ranac. 

Prema našim nezvaničnim saznanjima, delovi čamca ali i ostale stvari pronađeni su kilometar od Pančevačkog mosta.

UDARNA VEST.rs



Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare