DEČAK (8) POGINUO NA VODENOM TOBOGANU Užas u akva parku, upravnik napravio kobnu grešku: „Mali David bi bio živ da nisu sklonili ogradu“ 

Građevinski inženjer i menadžer vodenog parka suočavaju se sa optužbama za ubistvo iz nehata pošto što je osmogodišnji dečak poginuo nakon što je pao skoro 15 metara niz demontirani vodeni tobogan.

Novi izveštaji otkrivaju da je ograda koja je ograđivala tobogan uklonjena po nalogu menadžera, piše Blic.

Slučaj se dogodio u februaru prošle godine, kada je mali David Lukas de Miranda ušao na tobogan u akva parku u Кaldas Novasu u Brazilu.

Ne shvatajući da je tobogan delimično demontiran radi održavanja, pao je 13,8 metara pre nego što je udario u drvenu i metalnu konstrukciju. Zatim se otkotrljao u bazen dubok 70 centimetara. Izvučen je iz vode živ, ali je kasnije preminuo u bolnici.

Tobogan je prvobitno bio ograđen ogradom u podnožju stepenica koje vode do platforme. Ali istraga je otkrila da je uklonjena po uputstvima menadžera, nakon što je postavljeno još ograda oko područja oko tobogana.

Da originalna ograda nije uklonjena, mali David ne bi mogao da pristupi toboganu, zaključila je istraga civilne policije o slučaju.

Samo jedna od četiri cevi za vožnju je zatvorena, kažu istražitelji, a žrtva je pala niz jednu od otvorenih cevi, kojoj je nedostajao deo sporednog koloseka.

Civilna policija je imenovala građevinskog inženjera odgovornog za popravke kao Flavija Tomaza de Akuino Musu i menadžera vodenog parka kao Кristijana Vilela Rejsa.

Rođaci žrtve nisu ih prijavili policiji, jer su trenutno u pregovorima sa upravom akvaparka.

U istražnom izveštaju je navedeno: „Moguće je videti nepromišljeno ponašanje upravnika, pošto je istraga istakla da je on naredio da se postavi ograda na stazi Vulkan, tačnije u podnožju stepenica koje su vodile na platforme na kojoj su počinjali tobogani, a koja je izgrađena po narudžbini.“

UDARNA VEST.rs



Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare