(UŽIVO) SPLIT – PARTIZAN Hoće li crno-beli SRUŠITI Hrvate? Drama u poslednjoj četvrtini

Košarkaši Partizana u subotu od 18 časova gostuju Splitu u 20. kolu ABA lige, a dešavanja sa Gripa pratite na Sportalu.

Split – Partizan 90:90 (24:27, 23:21, 24:23, u toku je četvrta četvrtina)

93:93 – Drama! Nerešeno je na 30 sekundi do kraja.

90:90 – Trojka Šortera, ponovo je drama na Gripama!

87:90 – Nove poene upisao je Egzum, ali sa penal odgovara Šorter.

82:87 – Evo i Smailagića! Trojka talentovanog centra, koji je na pravi način odgovorio na poene Šortera!

80:84 – ZEK LEDEJ! Ponovo je tu kada treba, četiri vezana poena američkog krilnog centra!

80:80 – Poeni se u finišu daju samo sa penala. Od šest njih Partizan je iskoristio samo dva, po jedno Egzuma i Smailagića, dok je Nelson ponovo izjednačio rezultat.

76:77 – DRAMA! Poenima Nelsona Split je došao do plusa od tri poena, alI Avramović i Smailagić vraćaju plus Partizanu.

74:73 – Vodi Split. Nakon uvodnih poena Avramovića Šorter preokreće rezultat i donosi prednost domaćim košarkašima.

Kraj treće četvrtine!

69:69 – Ponovo je nerešeno na Gripama. Trojka Šortera donosi izjednačenje domaćim košarkašima, koji se ponovo nalaze u naletu.

62:67 – Evo trojke i Joanisa Papapetrua, crno-beli lakše dišu u napadu. 

58:62 – Nesumnjivo je da je Partizan ima napadačku kreaciju u ovom susretu, to su sada na delu prikazali Egzum i Panter, ali je defanziva ponovo ono što je problem. Previše lako primaju poene crno-beli, a to je glavni razlog zašto je Split i dalje u meču.

51:55 – Dobar početak treće deonice u režiji Partizana. Trojke Vukčevića i Pantera.

Kraj druge četvrtine!

45:48 – Split je preko Tišme uspeo da dođe do prvog plusa na utakmici, ali serijom 5:0 Partizan vraća prednost na svoj konto.

43:43 – Nelson nastavlja da u reketu pravi velike probleme, crno-belima nedostaje nešto kako bi prelomili i ponovo došli do vođstva koje bi garantovalo mirniji finiš.

37:40 – Održava se u vođstvu Partizan, ali minimalnom. Poeni Smailagića vraćaju goste na plus tri.

33:36 – Preko Pantera i Egzuma crno-beli uspevaju da povežu dva dobra poseda i tako se vrate u rezultatski plus. Nije ovo igra Partizana na koju smo navikli.

31:31 – Veliki problemi za Partizan, koji nikako ne uspeva da pronađe sebe u odbrani. Split sve lakše dolazi do poena, Željko Obradović je prilično ljut na svoje igrače.

Kraj prve četvrtine!

24:27 – Nekoliko dobrih poteza vezuje Tristan Vukčević, koji čuva prednost crno-belih nakon prvog kvartala.

22:23 – Uključio se u napadačku produkciju Splita i Šorter, pa su tako domaći uspeli da donesu dodatnu neizvesnost. Samo poen prednosti za Partizan.

15:19 – Saliven i Nelson prave velike probleme Partizanu na startu ovog duela. Reket je nešto što je u ovom trenutku na strani Splita.

11:19 – Paljba se nastavlja, a režiser je ponovo Naneli! Još jedna trojka Amerikanca, a na to se, takođe drugim, pogotkom van linije 6.75 nadovezao i Uroš Trifunović.

7:13 – Dobra vest za crno-bele, probudio se Džejms Naneli! Šest vezanih poena za američkog krilnog košarkaša, koji maltene sam nosi svoju ekipu na startu ovog duela.

0:6 – Sjajan početak Partizana na Gripama. Šuterska paljba crno-belih, trojke Trifunovića i Nanelija.

Startne petorke:

Split: Mavra, Šorter, Runjić, Saliven, Nelson

Partizan: Madar, Trifunović, Naneli, Ledej, Smailagić

Nemaju vremena za predah izabranici Željka Obradovića, koji će se na terenu naći za manje od 48 časova od poslednje odigrane utakmice, u kojoj su pobedili Albu u Evroligi.

Jedan dan su imali da se odmore i pripreme za duel sa devetoplasiranom ekipom u regionalnom takmičnju.

Crno-beli su put Splita krenuli u subotu, na dan utakmice, kada će se i vratiti za Beograd, kako bi se pripremili za izazove koji slede.

Bez obzira na sve, oni su u ovom meči izraziti favoriti, a trener Obradović je istakao da se zbog toga ne opuštaju, već da će u meč ući maksimalno koncentrisani.

– Zahvalio bih se Splitu na tome što su nam izašli u susret i pristali da utakmicu sa nedelje na subotu. Naravno, igraćemo maksimalno ozbiljno, oni su u toku ABA lige pokazali da su tim koji može da igram dobro i ne očekujem uopšte laku utakmicu, pogotovo zbog situacije u kojoj se nalazimo, da imamo praktično samo jedan trening kroz koji treba da pripremimo tu utakmicu.

KK Partizan - KK Split (Foto: ABA liga)

U Splitu se očekuje pravi košarkaški spektakl, jer je gostovanje dominantne evroligaške ekipe izazvalo veliko interesovanje, pa je dvorana rasprodata nekoliko dana pred meč.

Utakmica se igra od 18 časova, a direktan prenos je obezbeđen na kanalu Arena sport 1 premium.

Partizan je doživeo dva poraza do sada i nalazi se na drugom mestu na tabeli, dok su Splićani na devetoj poziciji, sa istim skorom kao i Mega, i bore se za plej-of, pa za oba tima ovaj meč ima izuzetnu važnost.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare