ODBOJKAŠICA IZBAČENA IZ REPREZENTACIJE ZBOG TRI PRSTA? Tvrdi da joj je vojvoda Đujić predak, velika zbrka u Odbojkaškom savezu BiH 

Odbojkašica ŽOK Gacko, Ivana Radović (22), u centru je pažnje u Bosni i Hercegovini zbog fotografije koja je izazvala brojne komentare i reakcije.

Portal „klix.ba“ doneo je informaciju da je ona izbačena iz reprezentacije, međutim, čini se da je u Odbojkaškom savezu BiH nastala zbrka..

Radović je jedna od najboljih odbojkašica koja igra u BiH, a vrata reprezentacije te zemlje su joj navodno zatvorena zbog fotografije koju je podelila na nalogu na društvenoj mreži Instagram.

Na fotografiji pozira sa podignuta tri prsta, čašicom rakije i četničkom šubarom i kokardom na glavi. Uz sve to stoji poruka na ćirlici: „Potomak vojvode Momčila Đujića“.

„Ivana Radović se nije odazvala na proteklo okupljanje za kvalifikacije za Evropsko prvenstvo i pri tome nije dostavila valjano opravdanje. Samim tim ona nije član reprezentacije, te s te strane ne podleže sankcijama kao reprezentativka naše zemlje. Prekršila je kodeks ponašanja, a i njene koleginice iz reprezentacije su osudile to ponašanje. Upravni odbor OS BiH se još nije izjasnio po tom pitanju, a sednica će biti održana uskoro. Što se tiče daljih koraka, Radović neće više biti pozivana u reprezentaciju Bosne i Hercegovine“, rekao je generalni sekretak OS BiH, Adnan Talić, za „klix.ba„.

Radović (broj šest) na utakmici protiv Srbije

Međutim, ubrzo se oglasio predsednik OS BiH, Milutin Popović, koji je poručio da nije obavešten o precrtavanju odbojkašice.

„Ono što znam i što je potpuno jasno jeste da je Ivana bila reprezentativka u kontinuitetu i učestvovala u CEV Zlatnoj ligi prošle godine. Ipak, kao standardna reprezentativka nije se pojavila na pripremama za kvalifikacije za Evropsko prvenstvo, a odsustvo nije opravdala. Tu se sva priča završava. Sve ostalo o čemu bismo pričali jeste hipopetički. Niko me nije zvao u minulih nekoliko dana. Imam zdravstvenih problema i nastojim da se oporavim“, rekao je Popović za portal „srpskainfo.com“.

Ivana je za „Glas Srpske“ pričala o čitavoj situaciji.

„Ovo je prvi i posednji put da se oglašavam na ovu temu. Ne bih to ni radila da nije otišlo predaleko, jer se prvenstvo radi o meni i mojoj porodici, koja trpi neverovatan linč od strane medija i ljudi. Igram za reprezentaciju BiH od svoje četrnaeste godine, gde sam prošla sve selekcije od pionirki do seniorki. Nikad nisam imala nijedan problem, što mogu da potvrde i saigračice i savez. Uvek sam bila na raspolaganju selektoru i trenerima, bez ikakvog interesa. Igrala sam u Brčkom šest godina, gde žive sva tri naroda, imam mnogo prijatelja različite veroispovjesti i nikad nisam bila neko ko širi mržnju na bilo koji način, a pogotovo ne na nacionalnoj osnovi“, rekla je ona i nastavila:

„Inače, vojvoda Đujić mi je stvarno predak i sa njim sam se poistovetila pre svega kao sa pravoslavnim sveštenikom koji je bio žestok neprijatelj fašizma. Isticanjem pomenute fotografije ni na koji način nisam htela da povredim osećanja, verska, nacionalna i svaka druga, dozvoljavajući da svi o vojvodi imaju i prave svoju istinu i sud. Uvek sam volela svoje, a poštovala tuđe. Mislim da ove teme treba da ostavimo iza nas, da ne širimo mržnju i da volimo sport. Dobijala sam dosta negativnih komentara i porodica i ja, gde su pisali najgore moguće stvari i gde su dolazile svakakve pretnje. Dosta ljudi mi je pružilo podršku i stalo uz mene, čak i prijatelji druge nacionalisti, kojima želim da se zahvalim ovom prilikom“, rekla je Ivana Radović.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare