ZAKAZANO SUĐENJE ZORANU MARJANOVIĆU ZA UBISTVO SUPRUGE: Veće Apelacionog suda razmatra žalbe na maksimalnu kaznu

Apelacioni sud u Beogradu zakazano je za 12. jun javnu sednicu na kojoj će biti razmatrane žalbe na presudu kojom je Zoran Marjanović osuđen na maksimalnu kaznu od 40 godina zatvora za ubistvo supruge Jelene, saznaje Kurir.

– Sednica je zakazana za sedam radnih dana, 12., 13, 14., 15., 16., 19. i 20. jun ove godine, sa početkom u 10 sati – otkrio je sagovornik Kurira.

Podsetimo, presuda kojom je Zoran Marjanović prvostepeno osuđen na kaznu od 40 godina zatvora, kako je Kurir pisao, napisana je i obrazložena na 698 strana.

– Veće kojim će predsedavati sudija Snežana Jovanović najpre će se upoznati na javnom delu sednice sa presudom, njenim obrazloženjem, zatim žalbama branilaca Zorana Marjanovića kao i odgovorima na žalbe tužilaštva. Potom će, po okončanju javnog dela sednice na njenom drugom delu, koji nije javan, razmotriti sve izvedeno i doneti odluku – objašnjava naš sagovornik.

Apelacioni sud, inače ima mogućnost da presudu potvrdi, preinači u pogledu kazne ili je ukine i naloži novo suđenje.

– Zoran Marjanović kom je posle prvostepene presude Viši sud u Beogradu odredio pritvor, lično nije podneo žalbu, ali su to u njegovo ime uradila četvorica advokata – podseća naš sagovornik.

Presuda kojom je udovac oglašen krivim, doneta je u julu prošle godine. Istog dana, Marjanović je vraćen u pritvor, pošto je odluku suda o krivici čekao na slobodi.

Sudija Jelena Škulić toga dana je navela da ubistvo „Jelene Marjanović nije savršen zločin“ i saopštila da je sudsko veće jednoglasno odlučilo da Zorana Marjanovića osudi na maksimalnu kaznu.

U presudi se navodi da je Zoran svoju suprugu Jelenu, inače pevačicu, ubio na svirep i podmukao način, kao i da je imao dovoljno vremena da se reši tragova zločina. Kao jedan od ključnih dokaza, navode se njegove oprane patike, ali i crna jakna, koja nikada nije pronađena.

Sudija Jelena Škulić, između ostalog navodi da se na slikama koje su mediji snimili u noći potrage za Jelenom vidi Zoran u blatnjavim patikama, koje su, kada ih je sutradan policija oduzela, bile čiste.

– Patike optuženog na dan Jeleninog ubistva poseduju znatnu količinu blata i prašine, naročito u predelu đona s bočnih strana i naročito u predelu đona sa zadnjih strana, a što nije stanje ovih patika sutradan, kada ih je policija oduzela – navodi se u presudi u koju je Kurir imao uvid.

Sud zaključuje i da je Zoran, s obzirom na to da je policija patike od njega oduzela narednog dana izmedu 19 i 19.15, „imao sasvim dovoljno vremena i mogućnosti za njihovo čišćenje i uklanjanje tragova blata i prašine“. Takođe, deo presude se zasniva i na nalazu sudskih veštaka, koji su zaključili da iz načina na koji je Jelena ubijena, proizilazi da je ubica imao jake emocije prema njoj i da je jasno da se zločin nije dogodio dao posledica nepolaniranog, slučajnog i iznenadnog susreta s neznancem.

Kako je Kurir pisao, dokaz na kom se presuda zasniva je i blato na Zoranovim pantalonama, za koje sud tvrdi da je identično onom na mestu ubistva Jelene Marjanović, ponašanje Zorana Marjanovića posle nestanka supruge, kao i iskazi svedoka.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare