Saopštenje sa sednice Pokrajinske vlade

Pokrajinska vlada donela je rešenje da se Opštoj bolnici Kikinda usmeri 11 miliona dinara za nabavku nameštaja i opreme za ambulante, čekaonice, lekarske i sestrinske sobe. Rekonstrukcija objekta je u završnoj fazi, a radove su finansirali Ministarstvo za javna ulaganja Vlade Srbije i Grad Kikinda. Kako bi objekat bio kompletno opremljen i stavljen u funkciju, neophodna je nabavka opreme za koju je Pokrajinska vlada obezbedila sredstva.

Doneto je, takođe, rešenje da se Pokrajinskom zavodu za zaštitu spomenika kulture usmeri 16 miliona dinara za završne radove na ikonostasu Crkve Presvete Bogorodice u Sremskoj Kamenici, dok je za realizaciju druge faze kompletne rekonstrukcije i konzervacije enterijera i unutrašnjosti u Crkvi Svetog Jurja u Petrovaradinu izdvojeno 7,9 miliona dinara.

Za rekonstrukciju pešačke staze na istočnoj obali jezera Palić opredeljeno je 11 miliona dinara, a sredstva su usmerena preduzeću „Park Palić“. Realizacija ovog projekta izuzetno je važna za unapređenje turističke infrastrukture i doprinela bi stvaranju uslova za organizovanje brojnih sportsko-rekreativnih, zabavnih i drugih manifestacija.

Pokrajinska vlada je razrešila dužnosti upravnika Srpskog narodnog pozorišta Aleksandra Stankova. Za vršioca dužnosti upravnika, na period do godinu dana, imenovan je prof. dr Zoran Đerić.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare