SA SEDAM HITACA USMRTIO ŽIŽIĆA NA NOVOM BEOGRADU Stefan će odgovarati za teško ubistvo, ali jedno ime i dalje ostaje MISTERIJA

Stefan M. (23) iz Kraljeva uskoro izlazi pred Viši sud pod optužbama da je ubio Luku Žižića (37) u kafiću „Ritual“ na Novom Beogradu krajem aprila prošle godine. Ono što nije poznato ni nakon skoro godinu dana jeste ko je naručio likvidaciju.

Optuženom mladiću iz Kraljeva na teret se stavljaju tri krivična dela:teško ubistvo, nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih naprava i Izazivanje opšte opasnosti.

Optužnicom je obuhvaćen i Jovan U. (22) koji se tereti za krivično delo Pomoć učiniocu posle izvršenog krivičnog dela, jer je omogućio skrivanje optuženom Stefanu M, prenosi Kurir.

Optužnica

Sumnja se da je Stefan M., 28. aprila 2022. godine oko 18:50 sati, na podmukao način lišio života Luku Žižića koji je tom prilikom sedeo u svom lokalu sa prijateljima, ne očekujući napad. Osumnjičeni je ušao u lokal, obučen u radnički kombinezon, sa hirurškom maskom na licu, kačketom na glavi i sa tamnim rukavicama, a potom je učtivo pitao svedoka V.Ž. koji je bio u šanku, inače brata Luke Žižića da li može da ode do toaleta, što mu je on dozvolio.

U toaletu se osumnjičeni zadržao 30-60 sekundi, nakon čega je napustio objekat, ali se u isti vratio nakon nepuna 2 minuta i prišao stolu za kojim je sedeo Luka Žižića sa prijateljima, te je u njega ispalio najmanje 7 hitaca iz pištolja marke “Crvena zastava”, koji je nosio bez dozvole. Naneo mu je povrede glave, vrata i trupa, odnosno grudnog koša i desne natkolenice. Uspeo je da pobegne sa lica mesta.

Uhapšen je 5. maja prošle godine u kući u naselju Grdelica u Kraljevu, koje skrovište mu je obezbedio drugooptuženi Jovan U, koji je lišen slobode 13. maja ove godine.

Stefan ubio i Zeku u Kragujevcu?

Za ubistvo Nikole Zečevića Zeke (38) iz Kragujevca, 12. februara prošle godine, takođe je osumnjičen Stefan M.

On se tereti da je u Ulici kralja Aleksandra Prvog Karađorđevića, u večernjim satima, sa više hitaca iz vatrenog oružja usmrtio Zečevića.

Na snimku nastalom kobne noći vidi se da je ubica sa fantomkom pratio Zečevića, a potom mu pritrčao s leđa i u njega ispalio više metaka.

Dok je žrtva bila na zemlji, naočigled mnogih prolaznika, ispalio mu je kobni hitac u vrat. Posle zločina ubica je otrčao u pravcu iz kog je došao, dok je nepomično telo ostalo na ulici.

Zečević je u tom trenutku još uvek bio živ, ali je preminuo na putu ka bolnici.

Ubijeni Zečević je bio vlasnik smeštaja „Vila Jelena“ u gradu na Lepenici. On je ubijen na svega nekoliko metara od tog objekta.

Zečević je inače slovio za žestokog momka i bio je umešan u nekoliko pucnjava. Pre nekoliko godina ranio je sina vlasnika poznate menjačnice u gradu, posle čega se momak dugo oporavljao i imao posledice. Na njega je Zečević ispalio ukupno šest metaka i odležao je višegodišnju zatvorsku kaznu u zatvoru u Požarevcu.

Po izlasku počeo je da se bavi trgovinom nekretnina, a postao je i vlasnik ugostiteljskog objekta „Vila Jelena“ u centru grada.

Imidž žestokog momka gajio je i na svom Fejsbuk profilu, gde je slikao oružje ili pozirao sa skupocenim automobilima. U gradu se pričalo da se bavi i poslovima sa one strane zakona.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare