PREDSEDNIK MEKSIKA TVRDI DA IMA DOKAZ O POSTOJANJU MITSKOG BIĆA: Objavio FOTOGRAFIJU, pa šokirao ceo svet „Sve je MISTIČNO“ (FOTO) 

Predsednik Meksika Andres Manuel Lopez Obrador podelio je fotografiju za koju tvrdi da je dokaz o postojanju mitskog šumskog bića, sličnog patuljku.

Čini se da je ozbiljan u svojoj analizi fotografije. Veruje da je u pitanju „aluks“ – nestašni šumski duh u folkloru Maja, prenosi Mirror.

Ovaj 69-godišnjak, koji je na mestu predsednika Meksika od 2018. godine, na Tviteru je napisao da deli dve fotografije.

„Jednu, koju je napravio inženjer pre tri dana, očigledno da je u pitanju aluks; drugu, Dijega Prieta o sjajnoj pre-hispanskoj skulpturi u Ek Balamu. Sve je mistično“.

Prema majanskom verovanju, „aluksi“ su mala, nestašna stvorenja koja naseljavaju šume i polja, sklona zafrkavanju ljudi, poput skrivanja stvari.

Neki ljudi ostavljaju im male ponude, kao žrtve, da ih umilostive.

Na fotografiji, koja je snimljena noću, vidi se drvo sa granom koja formira „oreol“ od kose i oči neke navodne figure, što mogu biti zvezde, piše britanski list.

Lopez Obrador je tokom svog mandata izrazio poštovanje prema domorodačkim kulturama i verovanjima. Inženjeri i radnici su na poluostrvu Jukatan, grade turistički voz koji je predsednikov omiljeni projekat.

Tradicija Maja se u Meksiku shvata veoma ozbiljno, posebno jedno od sedam svetskih čuda – Čičen Ica.

Prošlog meseca, poljski turista je udaren velikim drvenim štapom po glavi nakon što je izazvao bes penjući se stepenicama drevnog hrama Maja.

Turista je bio poslednji posetilac koji je osetio gnev lokalnog stanovništva i drugih turista, nakon što je prekršio zabranu uspona na piramidu od 82 stope.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare