Problemi kada im vreme nije: Jedan od ključnih igrača Srbije pod upitnikom pred MEČ ODLUKE, Pešić se nada pomoći sa tribina 

Košarkašaka reprezentacija Srbije u ponedeljak igra odlučujući meč za plasman na Mundobasket protiv Velike Britanije, a u ovom susretu naš sastav pretrpeti značajne promene u odnosu na na prethodni meč sa Grčkom.

Kao što je juče najavljeno, Orlovi će za duel sa Britancima biti jači za Marka Gudurića i petoricu igrača koji nastupaju u redovima Partizana i Crvene zvezde, a koji zbog učešća svojih klubova u Evroligi nisu mogli da pomognu reprezentaciji u Atini.

Podsećamo, iz beogradskih “večitih rivala” nacionalnom timu su se priključili Aleksa Avramović, Uroš Trifunović (Partizan), odnosno Filip Petrušev, Luka Mitrović i Ogdnjen Dobrić (Crvena zvezda).

Takođe, treba napomenuti da selektoru Pešiću u ponedeljak na raspolaganju neće biti Nikola Milutinov i Dejan Davidovac, koji su od moskovskog CSKA dobili dozvolu samo za prvi meč protiv Grčke, a u sastavu neće biti ni Nemanja Dangubića koji se takođe vratio u svoj klub, Promiteas iz Patre.

Danas se pojavila i informacija da je pod znak pitanja za poslednji meč kvalifikacija i plejmejker Stefan Jović, koji muči muku sa povredom lakta. Jović je u prvom meču sa Grčkom ostvario učinak od pet poena ali i čak osam asistencija.

Dakle tu će biti dosta promena u odnosu na sastav iz meča sa Grčkom u kojem je naš tim poražen sa 97:92 i to nakon produžetka.

Uoči odlučujuće duela, selektor Srbije Svetislav Pešić je kratko rekapitulirao dosadašnji tok kvalifikacija koje sada staju u jednu utakmicu:

– Došao je kraj kvalifikacija koje traju veoma dugo i po prvi put su u ovom formatu. Sada sve staje u jednu utakmicu u kojoj tražimo pobedu i potvrdu truda koji je uložilo više od 40 igrača za godinu i po dana. Prvu meč loptu u Atini nažalost nismo iskoristili, sada je u ponedeljak pred nama nova šansa koju smo zaslužili – rekao je Pešić.

On se zatim osvrnuo na pojačanja koja su u međuvremenu pristigla Srbiji, ali i narednog protivnika našeg nacionalnog tima.

– Važno je da ovih šest igrača što su se priključili nakon obaveza u Evroligi što je bolje uključimo u sistem igre. Dobra stvar je što su oni već igrali u ovim kvalifikacijama i poznaju principe koje pripremamo. Velika Britanija će biti rasterećena i spremna da iskoristi svaku šansu koja im se ukaže. Zbog toga, zbog uloga koji je na stolu, maksimalna koncentracija i maksimalan pristup tokom svih 40 minuta moraju biti prisutni. Nadamo se da će i publika prepoznati da nam je podrška potrebna i da će doći da pozdravi ne samo 12 igrača koji će biti u sastavu, već sve igrače koji su dali svoj doprinos reprezentaciji Srbije u ovim kvalifikacijama-  izjavio je Pešić.

UDARNA VEST.rs


Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare