Srbija radi na ukidanju međunarodnih dozvola za prevoz tereta

Španija je pozitivno reagovala na predlog Srbije da se liberalizuje prevoz tereta, i dve zemlje će u narednom periodu, kroz rad Mešovite komisije, razgovarati o mogućem ukidanju međunarodnih dozvola za autoprevoznike.

Krajem prošle godine, nakon razgovora ministra građevinarstva, saobraćaja i infratsrukture Gorana Vesića sa španskom ministarkom industrije, trgovine i turizma Rejes Maroto, dogovoreno je da se to pitanje pokrene, u pravcu libearilazcije. 

U tom smislu, naredni korak trebalo bi da bude sastanak Mešovite komisije, kako bi se utanačio tekst novog sporazuma kojim bi se predvidela liberalizacija, i koji bi zamenio, još uvek važeći, sporazum između vlada Jugoslavije i Španije iz 1985. godine.

Ministar Vesić uputio je krajem prošle godine svojim kolegama iz 20-ak evropskim zemalja, pismo sa predlogom o liberalizaciji međunarodnih dozvola za prevoz tereta.

Kako Tanjug saznaje, ministar Vesić otputovaće u martu u Italiju, kako bi sa svojim kolegom, italijanskim ministrom infrastrukture i transporta Mateom Salvinijem, razgovarao o mogućnosti za ukidanje tih dozvola.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare