ZORAN ĐORĐEVIĆ: Protest lažnih patriota, maske su pale

Član Predsedništva SNS Zoran Đorđević reagovao je povodom protesta koji su 15. februara organizovale desničarske grupe ispred Predsedništva, odakle su uputili jezive poruke predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i pokušali da upadnu u zgradu.

Njegov autorski tekst prenosimo u celosti:

Na Dan državnosti Republike Srbije, 15. februara uveče, grupa lažnih patriota, tobožnjih branilaca Kosova i Metohije, uz sadejstvo i sasluživanje nekih opozicionih lidera i pojedinih članova opozicionih parlamentarnih stranaka koje same sebe nazivaju nekakvom „patriotskom opozicijom“, pokušala je u Beogradu da izazove haos i nerede, a uzimajući u obzir i činjenicu do koje se, pravovremenom reakcijom policije, neposredno pre divljanja ekstremista došlo (hapšenje jednog od članova tzv. Narodne patrole i pronalaženja kod njega puške sa optičkim nišanom i specijalne vrste municije) – sa visokim stepenom sigurnosti se može zaključiti da su im namere bile i daleko opasnije.

Zoran Đorđević
foto: Printscreen/Youtube/Novo jutro

Uostalom, i tokom samog tog, po svemu huliganskog i rušilačkog skupa, pojedini od govornika su otvoreno pretili najvišim državnim rukovodiocima i pozivali na ubistvo predsednika Aleksandra Vučića – čime su, osim što su pokazali šta im je stvarni cilj i ko im najviše smeta u njihovom štetočinskom delovanju protiv sopstvene države, učinili i teško krivično delo – pozivanje na nasilnu promenu ustavnog poretka – protiv čega su nadležni državni organi već reagovali i preduzeli adekvatne, na zakonu zasnovane mere, tako da nema sumnje da će ovo ekstremističko, spolja inspirisano, naručeno i finansirano ponašanje, kao pokušaj da se Srbija destabilizuje, biti sankcionisano kako zaslužuje.

Na delu je nastavak i jačanje svih vrsta pritisaka na Srbiju, na njenu nezavisnu, suverenu i srpskim interesima okrenutu politiku koju država vodi, a koju kreira i oličava predsednik Vučić. Ti pritisci su, svedoci smo, svakodnevni, sveobuhvatni, sa mnogobrojnim i različitim pojavnim oblicima – ucene, pretnje, dezinformacije, propagandne aktivnosti, kao i ostala sredstva iz arsenala specijalnog rata koji se već dugo vodi protiv Srbije i njenog predsednika, ali ovo što se dogodilo u sredu uveče pokazalo je da se u tim pokušajima destabilizacije Srbije neće prezati ni od nasilja kao krajnjeg oblika rušenja legitimno izabrane vlasti.

U tom zločinačkom poduhvatu dobrovoljno i vrlo zdušno spremni su da učestvuju i razni domaći „izvršioci radova“, kvazipatriote, koji svoj patriotizam bogato unovčavaju kod stranih mentora, a državne i nacionalne interese Srbije i svih njenih građana pretpostavljaju svojim ličnim, ali i interesima inostranih centara moći, kojima u aktuelnom geopolitičkom trenutku nikako ne odgovara Srbija koja vodi svoju samostalnu politiku, a još manje im odgovara Aleksandar Vučić – kao garant mira, stabilnosti i državničke mudrosti kojom Srbiju vodi.

U svemu tome što se u sredu uveče dogodilo u Beogradu postoji i nešto što ima dobro stranu, a to je – što su građani Srbije sasvim jasno mogli da vide svačije lice, što su sve maske konačno pale i što mogu da procene i vrednuju svačiji patriotizam, bez obzira na propagandne i suštinom prazne floskule koje se izgovaraju za skupštinskom govornicom ili na ulici, pred izmanipulisanom i razularenom masom, kao i istinitost onoga što taj neko govori i za šta se zalaže.

Mogli su da vide lažne patriote, čiji je jedini politički program sukob, jedini cilj bratoubilaštvo, jedini put razdor i propadanje Srbije, jedina ideja vodilja služenje drugima a ne Srbiji, s jedne strane, i – sa druge – predsednika Vučića kojem je Srbija iznad svega, koji je spreman na svaku vrstu lične žrtve zarad Srbije i svakog njenog građanina i koji se mudro i državnički, odvažno i uporno bori da Srbija ima budućnost, da ima mir, stabilnost i napredak na svim poljima.

Mogli su građani Srbije da vide da je istinski patriotizam posvećenost budućnosti, razvoju i uspešnosti države i da će ta i takva, bogata, mirna, spokojna i sigurna Srbija, otadžbina svih njenih građana, umeti i znati da se suprotstavi svima onima, ma koji bili, koji zarad tuđih interesa žele da je na tom putu ometu.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare