USRED VUČIĆEVOG GOVORA DAČIĆ SE UBACIO SA BITNOM INFORMACIJOM: Predsedniku je verovatno neprijatno da o tome priča… 

Delegacija Srbije boravi u Minhenu na bezbednosnoj konferenciji, a tim povodom večeras se obratio srpski predsednik Aleksandar Vučić, a usred njegovog govora ministar spoljnih poslova Ivica Dačić zamolio je da kaže jednu važnu informaciju.

Dačić je želeo da objasni sa građanima Srbije kako su izgledali sastanci u Minhenu.

– Hteo sam da dodam, pošto je predsedniku verovatno neprijatno o tome da priča, jer sam prisustvovao ovim sastancima, pa moram da podelim. Razgovarao je sa Šolcom, Blinkenom, Makronom. Svi ti sastanci govore o tome da predsednik Vučić jasno ističe te crvene linije koje su za državu Srbiju neprihvatljive. To se moglo čuti i od Makrona, Šolca, od Lajčaka i Borelja da ne govorim, i od Blinkena. Ja sam koristio priliku da ih podsetim da sam ja bio taj pre 11 godina bio taj koji je potpisao Briselski sporazum i da smo 11 godina čekali da se sprovede sve iz tog sporazuma i da to značajno ruši poverenje u njih i u taj dogovor – rekao je Dačić, piše Informer.

Posećamo, predsednik Srbije Aleksandar Vučić boravi u dvodnevnoj poseti Saveznoj Republici Nemačkoj, gde učestvuje na 59. Minhenskoj konferenciji o bezbednosti.

Predsednik Vučić danas je imao niz bilateralnih susreta sa svetskim zvaničnicima, među kojima su ministar spoljnih poslova Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Severne Irske Džejms Kleverli, predsednik Vlade Republike Grčke Kirjakos Micotakis, kao i visoki predstavnik EU za spoljnu politiku i bezbednost Žozep Borelj.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare