JEZIVO! UBIJALI LJUDE PO BELIVUKOVOM RECEPTU: Snimali žrtve kako cvile dok ih muče! Ko je surovi kavčanin DEKSTER?

Pre skoro dve godine u Austriji je pokrenuta velika kriminalistička istraga, operacija „Ahilej“, u okviru koje je obuhvaćeno 10.000 osoba za koje se navodi da su povezane i pripadaju mafijaškim organizacijama u Srbiji i Crnoj Gori, objavio je nedavno austrijski javni servis (ORF). Među osobama koje su bile pod lupom policije je i ozloglašeni Dario Đorđević zvani Dekster, koji je u međuvremenu osuđen na 11 godina zatvora, a koji je slovio za bliskog saradnika Veljka Belivuka i Marka Miljkovića.

Policija je u saradnji sa američkim FBI dešifrovala kriptovane razgovore putem mobilnih telefona i analizirala razgovore, fotografije i video snimke više od 10.000 ljudi i oko 50 organizovanih kriminalnih udruženja povezanih sa Austrijom, piše Kurir. U fokusu su, prenosi ORF, srpski i crnogorski klanovi.

Pomenuti kriminalci činili su teška krivična dela, među kojima su stravična ubistva i mučenja žrtava.

U intervjuu za Radio O1, Danijel Lihteneger, jedan od glavnih inspektora koji se bavi narkoticima u Federalnoj kancelariji kriminalističke policije, objasnio je koliko je ova operacija bitna.

„Govorimo o slomljenim kostima, mučenju, zlostavljanju, ubistvu, de fakto pogubljenjima, uključujući uklanjanje raznih udova… To se dešava usred Evrope. I ne želim da isključim da se to dogodilo i u Beču“, kazao je inspektor.

U istrazi se pominje i ozloglašeni Dario Đorđević zvani Dekster, koji je označen kao ubica kavačkog klana. Uhapšen je u junu 2021. zajedno sa još 80 osoba u Austriji, a reč je o jednom od vodećih članova srpsko-crnogorske narko-grupe, koja se bavi distribucijom droge po teritoriji čitave Austrije.

Njega je Regionalni sud u Beču proglasio krivim decembra prošle godine zbog teške oružane pljačke, međutim, ova presuda nije konačna.

Dekster se dovodi u vezu sa nekoliko likvidacija, a žrtve je, kako se sumnja, stravično mučio.

To i nije tako iznenađujuće ukoliko se uzme u obzir činjenica da je slovio za bliskog saradnika Veljka Belivuka i Marka Miljkovića. Deo grupe kojom je rukovodio Đorđević, funkcionisao je na gotovo isti način kao Belivukova grupa.

Austrijski zvaničnik ranije je potvrdio da su pripadnici Deksterove grupe, poput klana Belivuk-Miljković, maltretiranje i sakaćenje žrtava snimali telefonom i snimke i slike razmenjivali sa drugim članovima grupe.

„Dok su tukli i mučili žrtvu, sve su snimali. Na snimcima se čuje kako žrtva cvili i moli za pomoć“, pisali su mediji ranije.

Đorđević je široj javnosti poznat i po sukobu koji se dogodio 2008. godine u Kaluđerici. Tada se navodilo da je reč o navijačkom sukobu, a u obračunu su stradali Vladimir Dosković i Dalibor Milenković, dok su dve osobe povređene.

U Srbiji se vodio kao nestao, sve dok austrijska policija nije saopštila da je uhapšen.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare